Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI ZA NEDJELJU PEDESETNICE - DUH SVETI
ŽUPNE OBAVIJESTI ZA NEDJELJU PEDESETNICE - DUH SVETI

Danas je svetkovina Nedjelja Pedesetnice – Duh Sveti. Sljedeća nedjelja je svetkovina Presvetog Trojstva. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

U ponedjeljak, tj. sutra, je Marija Majka Crkve zaštitnica župe i naslovnica naše katedralne crkve. Svečana sveta misa bit će u 18 sati. Sve vas potičem pođite na svetu misu u katedralu i svojim dolaskom doprinesite veličanju nebeske zaštitnice Marije Majke Crkve.

Sljedeće srijede, petka i subote su kvatreni dan. To su osobiti dani u kojima se Crkva od davnine, prateći ciklus godišnjih doba, posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi, i to na velike nakane Crkve i svijeta. Ove ljetne kvatre posvećene su molitvi za posvećenje ljudskoga rada i za urod zemlje.

Sakrament kršćanskog braka žele sklopiti: Hrvoje Lončar, sin Draženka i Branke r. Alpeza, iz ove župe i Ines Bošković, kći Dragana i Gordane r. Jurič, iz župe Uznesenja B. D. Marije, Široki Brijeg. Njihovo vjenčanje će biti 10. lipnja o. g. u župi svetih Petra i Pavla, Mostar. Ukoliko netko zna za neku zapreku dužan je javiti župnicima zaručnika.

Poštovani župljani/ke, svete mise se primaju parnim mjesecima za sljedeća dva mjeseca. Molimo vas, nastojte misne nakane za svoje pokojne staviti sve u jedan termin. I, molimo vas, nemojte bespotrebno vršiti pritisak po tom pitanju nego budite razumni i shvatite da smo dvojica svećenika i nijedan od nas nema namjeru kršiti crkvena pravila. Ta crkvena pravila nastala su upravo zbog inih zloupotreba u najsvetijem sakramentu, Euharistiji, koje ni do danas nažalost nisu u cijelosti urodile plodom niti kod puka niti kod klera. Nadalje, molim vas, za vrijeme zime i ljeta nije nam moguće ugoditi svima po pitanju temperature u crkvi. Prestanite vršiti pritiske da se na štetu sviju ugodi pojedincima. Potrudili smo se informirati kod kompetentnih osoba koja bi optimalna temperatura trebala biti kako na klima uređajima tako u samom prostoru ne bi li bilo ugodno bar većini ako ne svima. Hvala na razumijevanju. Zamolit ću još jednom 5 krizmanikâ i 6 krizmanicâ da u ovom tjednu vrate krizmaničke haljine. Isto tako molim roditelje prvopričesnikâ da vrate prvopričesničke haljine.

Predstava " Svi me vole, samo tata ne", autora Đure Zrakića,  ponovno će biti u katedralnoj dvorani Marije Majke Crkve, dana 10.lipnja u 20 sati

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO