Liturgija/Pobožnosti
Pobožnosti
Blagdanske i dnevne mise

1. Krunica: u našoj župnoj crkvi krunica se moli svaki dan u 17:30 sati, pola sata prije večernje svete mise, prema dnevnim župnim nakanama.

MOLITVENE NAKANE ZA KRUNICU KROZ TJEDAN

  • Ponedjeljak: za članove našega župnog pokreta OAZA, kao i za sve obitelji u našoj župnoj zajednici; da budu što sličnije Svetoj Obitelji u kojoj se, u svim situacijama, slijedila volja Oca nebeskoga.
  • Utorak: za članove našega župnog dječjeg pokreta DUGA, kao i za svu djecu u našoj župnoj zajednici; da Boga upoznaju kroz vjeronauk i služenje u živim zajednicama te da prijateljstvo s njim ostvaruju kroz nedjeljnu svetu Misu i svakodnevnu molitvu.
  • Srijeda: za sve mlade članove našeg župnog pokreta BIOS, kao i za sve mladiće i djevojke naše župne zajednice; da unatoč zavodljivostima ovoga svijeta ostanu vjerni onomu koji jedini daje smisao života – Kristu Spasitelju.
  • Četvrtak: za duhovna zvanja u našoj župi, biskupiji i cijeloj Katoličkoj Crkvi; da se svi oni koji osjećaju Božji poziv odvaže na njega odgovoriti i prihvatiti put koji Krist pred njih stavlja.
  • Petak: za sve naše bolesnike; da se suobliče Kristovoj patnji na križu te u njoj nađu smisao kršćanske patnje i utjehe.
  • Subota: za našu domovinu; da unatoč svim nevoljama nikada ne odustane od puta osiguravanja dostojna života za svakoga čovjeka.
  • Nedjelja: za sve naše pokojne; da im Gospodin udijeli gledati ga u blaženoj vječnosti koju im je Krist osigurao svojim uskrsnućem.

2. Euharistijsko klanjanje : svakog četvrtaka u 18:30 sati poslije večernje svete mise održava se polusatno klanjanje u našoj župnoj zajednici. Klanjanje predvodi svećenik.

3. Klanjanje za obitelj na prvu nedjelju u mjesecu: svake prve nedjelje u mjesecu, koju smo u našoj župi uveli i proglasili kao Obiteljsku nedjelju, održava se klanjanje koje počinje poslije Obiteljske mise koja je u 11 sati. Vode ga i organiziraju članovi župnog obiteljskog pokreta OAZA LJUBAVI.

4. Križni put: svakog korizmenog petka i nedjelje u 17:30 sati obavlja se pobožnost križnog puta. Križni put, zajedno sa svećenikom, predvode (naizmjenično) krizmanici, mladi iz pokreta BIOS i članovi obiteljskog pokreta OAZA LJUBAVI.
Križni put izvan župe: Naši župljani na Veliki petak zajedno s ostalim vjernicima iz grada Mostara i iz biskupije, sudjeluju na velikom križnom putu na mostarskom Humu.

5. Prvi petak: svakog prvog petka u mjesecu održava se pobožnost Presvetom Srcu Isusovu. Mogućnost za svetu ispovijed je pola sata prije jutarnje svete mise koja počinje u 7 sati te jedan sat prije večernje svete mise koja počinje u 18 sati.

6. Svibanjska i listopadska pobožnost: molitvu krunice svaki dan u 17:30 sati predmole vjeroučenici od 5. razreda do krizmanika, BIOS-ovci te redovni predmolitelji.

7. Devetnica sv. Josipu: pobožnost devetnice u čast sv. Josipu, čiji blagdan slavimo 19. ožujka, održavamo zato što je sv. Josip zaštitnik naše Mostarsko-duvanjske biskupije. Prije mise uz krunicu mole se litanije sv. Josipa i jedna od molitava sv. Josipu (molitva za Crkvu, za obitelj i za domovinu), a za vrijeme večernjih misa bude homilija o svečevu životu i njegovoj ulozi u povijesti spasenja.

8. Trinaest utoraka sv. Anti: ovu pobožnost održavamo i podržavamo zato što je ovaj svetac vrlo popularan kod vjerničkog naroda. Trinaest utoraka prije spomendana svetog Ante Padovanskog, 13. lipnja, mole se predviđene molitve za svaki utorak te se na misi propovijeda po naznačenim temama za svaki utorak, o kreposnu životu sv. Ante, pod raznim pastoralnim vidicima.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO