Župa/Župni ured/Obiteljski karton
Obiteljski karton

Sve bi prave katoličke obitelji trebale biti registrirane u svome župnom uredu kojemu i pripadaju. Registracija se obavlja tako da roditelji ili njihova djeca trebaju preuzeti kopiju Župnog obiteljskog kartona i ispuniti ga kod kuće, uzimajući podatke iz svojih crkvenih dokumenata. Najbolje bi bilo da se uz ispunjeni Obiteljski karton donesu i kopije crkvenih dokumenata.

Obiteljski karton je dvostranični formular s najpotrebnijim podacima o jednoj obitelji gdje se traže podaci o krštenju, pričesti, krizmi, vjenčanju i smrti. Kopije ispunjenih Župnih obiteljskih kartona ispisuju se na originalnom formularu te se ti isti podaci i kompjuterski obrađuju.

Potvrde za kumstva (krštenje i potvrdu) dajemo samo osobama koje posjeduju svoj Obiteljski karton u našem župnom uredu.

Ako se neka obitelj preseli u neku drugu župu, molimo ih da svoj trajni odlazak prijave u naš Župni ured kako bismo im mogli dati kopiju njihova Župnog obiteljskog kartona, da se mogu uredno prijaviti u svojoj novoj župi.

DOKUMENTACIJA
Potrebna dokumentacija (kopije crkvenih dokumenata)
  • Potvrda o krštenju
  • Potvrda o pričesti
  • Potvrda o krizmi
  • Potvrda o vjenčanju
  • Potvrda o smrti (u slučaju smrtnog slučaja u obitelji)
Preuzmi i popuni svoj obiteljski karton
*popunjeni obiteljski karton možete skenirati i poslati putem email-a svivanmostar@gmail.com ili osobno donijeti u župni ured
ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO