Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 8. NEDJELJU KROZ GODINU
ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 8. NEDJELJU KROZ GODINU

Danas je Osma nedjelja kroz godinu. Sljedeća nedjelja je Prva korizmena nedjelja. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

Sljedeća srijeda je Čista srijeda ili Pepelnica. Zapovijedani je post i nemrs. Svete mise su ovdje u 7 i 18 sati. Pod misama će biti blagoslov pepela i pepeljanje. Navečer u 19 sati bit će korizmena tribina na temu: Obitelj u Božjem naumu. Predavač don Krešo Puljić.

U petak je pobožnost Križnoga puta u 17:30 sati. Pobožnost Križnoga puta predmolit će članovi župne zajednica OAZA.

Sljedeći petak, subota i nedjelja su prvi u mjesecu. Mogućnost ispovijed je pola sata prije svete mise.

Odlučilo smo se dotjerati krovište tj. one dijelove koje treba sanirati kako bi se stvorili uvjeti za uređivanje fasade. Limarski radovi koje je potrebno izvršiti iznose 7.341,- KM. Svaki korizmeni petak naša odricanja ćemo prikupljati kao milostinju na tu nakanu. Ukoliko netko želi, a potičem, može svoj prilog za obnovu krovišta dati u župnom uredu.

Primjećujemo dvije anomalije. Prva: nakon svetih misâ ili bilo koje pobožnosti vjernici se u crkvi zaustavljaju i razgovaraju kao da su na nekom trgu. Druga: Crkvu bi vjernici nakon mise trebali napustiti nakon što ministranti i svećenik iziđu iz crkve. Prostor crkve jest prostor za razgovor s Bogom. Molimo vas, poštujte Isusov prostor. Poštujte Isusa u Presvetom oltarskom sakramentu. Poštujte braću i sestre koji u tišini ostaju nakon mise ili pobožnosti razgovarati s Bogom.

Vjeronauk prema ustaljenom rasporedu kojeg imate na web stranici i u Vjesniku za sve razrede osim za krizmanike koji će imati vjeronauk petkom u 20:00 sati. Molim sve vjeroučenike, a posebno krizmanike i prvopričesnike da budu redoviti na župnom vjeronauku.

Subotom aktivnosti prema rasporedu kojeg imate u Vjesniku.

Stigao je novi broj Crkve na kamenu i Maka. Pretplatnike molim da preuzmu svoj primjerak a ostale potičem ili da se pretplate ili da kupe novi broj Crkve na kamenu i Maka.

U ponedjeljak čišćenje župne crkve u 19 sati. U prošlom tjednu preminula je: Radmila Letica. Za pokoj njezine duše i duše svih pokojnih izmolit ćemo: Oče naš…, Zdravo Marijo…, Slava Ocu…, Pokoj vječni…

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO