Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEG
ŽUPNE OBAVIJESTI - NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEG

Danas je Nedjelja uskrsnuća Gospodnjeg. Sljedeća nedjelja je 2. uskrsna ili Bijela nedjelja – Mali uskrs i Nedjelja Božanskoga milosrđa. Svete mise su ovdje u 7, 9, 11 i u 18 sati. Pod misom u 11 sati bit će Prva sveta pričest. Na tu nedjelju možete ostvariti potpuni oprost. O tome više pročitajte u vjesniku.

PRVOPRIČESNICI će svakim danom od utorka, 19. 4. 2022., sudjelovati na krunici, večernjoj misi i nakon mise će imati vjeronauk. Trodnevnica uoči Nedjelje Božanskoga Milosrđa (četvrtak, petak i subota iza večernje mise) bit će prilika da se ispovijede roditelji prvopričesnika. Na trodnevnici trebaju sudjelovati svi prvopričesnici. Ispovijed za prvopričesnike i njihove roditelje, koji se ne stignu ispovijediti za vrijeme trodnevnice, bit će na Uskrsnu subotu, 23. 4. 2022., u 10 sati u župnoj crkvi.

PRVA PRIČEST u našoj župi je na 2. uskrsnu nedjelju - Bijelu nedjelju (Mali Uskrs) - Nedjelju Božanskoga milosrđa u 11 sati. Papa sv. Ivan Pavao II. progalsio je 2. uskrsnu nedjelju Nedjeljom božanskoga milosrđa te je Apostolska pokorničarna 29. 6. 2002. izdala Dekret prema kojemu se na spomenutu Nedjelju može zadobiti potpuni, odnosno djelomični oprost. Za potpuni oprost, uz prethodnu sakramentalnu ispovijed, sv. pričest te molitvu na nakanu Svetoga Oca, potrebno je: u bilo kojoj crkvi ili oratoriju sudjelovati u pobožnosti u čast Božanskoga milosrđa pred Presvetim (izloženim ili u Svetohraništu), kajući se za svoje grijehe, ili barem pred Presvetim izmoliti Vjerovanje i Oče naš, dodajući zaziv: Isuse milosrdni, uzdam se u te! Za djelomični oprost potrebno je da vjernik upravi Milosrdnom Isusu neki od pobožnih zaziva koji su od Crkve odobreni za javnu pobožnost.

KRIZMANICI će imati vjeronauk na Uskrsni petak, 22. 4. 2022., u 20 sati; ponedjeljak, 25. 4. 2022., u 20 sati. Ispit za krizmanike je u utorak, 26. 4. 2022., u 20 sati.

Vjeronauk za ostale vjeroučenike neće se održavati.

Za čišćenje crkve ću obavijesti naknadno.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO