Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 7. NEDJELJE VREMENA KROZ GODINU
ŽUPNE OBAVIJESTI 7. NEDJELJE VREMENA KROZ GODINU

Danas je 7. nedjelja vremena kroz godinu. Sljedeća nedjelja je Prva korizmena nedjelja ili Čista. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

Večeras započinjemo korizmenu duhovnu obnovu za odrasle u našoj župi svetom misom u 18 sati nakon koje slijedi nagovor o postu te euharistijsko klanjanje. Sutra također misa, nagovor o djelima pokore i krunica Božanskoga milosrđa. U utorak završavamo svetom misom, nagovorom o molitvi te Večernjom molitvom Časoslova. Pozivamo župljane da se odazovu te se duhovno pripreme za ulazak u korizmu.

Krizmanici u ponedjeljak imaju vjeronauk u 20 sati.

Sljedeća srijeda je Čista srijeda ili Pepelnica. Pod svetim misama u 7 i u 18 sati bit će pepeljanje nakon evanđelja i homilije pri čemu se pokornički čin izostavlja jer je zamijenjen obredom pepeljanja.

U srijedu nakon večernje svete mise proba pjevanja za veliki župni zbor.

U četvrtak u 19 sati biblijska večer za sve koji žele produbiti svoje znanje o Riječi Božjoj.

U petak u 17:30 bit će pobožnost Križnoga puta. Meditacije će čitati članovi župne zajednice OAZA. Koristimo prigodu potaknuti sve obitelji koji žele intenzivirati svoj duhovni život da se priključe našoj župnoj zajednici OAZA koja ima kao cilj okupiti obitelji i ponuditi pod vodstvom vaših svećenika više mogućnosti za duhovni rast.

U subotu u 9 sati ministrantski sastanak, u 10 sati proba pjevanja za VIS Gloria, u 10 sati sastanak animatora za župni vjeronauk, u 11 sati sastanak Karitativne sekcije, u 11:30 sati sastanak djece čitača, u 11:30 proba pjevanja za dječji zbor "Anđeli sv. Ivana".

U subotu biskupijski pokret mladih Mi ViDiMo organizira duhovnu obnovu za mlade koja će se odviti u našoj župi. Program počinje u 16:30 katehezom o postu i molitvi, a nastavit će se ispovijedi, svetom misom i euharistijskim klanjanjem. Pozivamo sve mlade da se odazovu ovoj duhovnoj obnovi.

Kao što vam je poznato dio krova naše crkve pretprošle subote na nedjelju odnijela je bura. Krov je saniran. Konačna cijena radova je 5.550,-KM. Do sada je prikupljeno 2.025,-KM. Zamolio bih da pomognete koliko vam je moguće kako bi se iznio teret troškova nastale štete.

Svima su nam već poznate posljedice razornog potresa u Turskoj i Siriji. Od našeg mjesnog biskupa pozvani smo prikupljati pomoć za Tursku i Siriju. To možete učiniti u župnom uredu. Novac će se prikupljati do 19. veljače tj. danas i bit će dostavljen Biskupijskom Caritasu do 22. veljače.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO