Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 5. KORIZMENE NEDJELJE
ŽUPNE OBAVIJESTI 5. KORIZMENE NEDJELJE

Danas je Peta korizmena nedjelja. Iduća nedjelja je Nedjelja Muke Gospodnje - Cvjetnica. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati. Molimo vas da sa sobom ponesete maslinove grančice ili palme za blagoslov.

U ponedjeljak, tj. sutra crkvu čisti druga grupa. Hvala na vašem služenju Bogu i bližnjima.

U utorak je proslava sv. Josipa, zaštitnika naše biskupije. Svečana sveta misa je u katedrali u 18 sati. Župljane molimo da taj dan pođu na svetu misu u našu katedralu. Svetu misu predvodi splitsko-makarski nadbiskup Zdenko Križić.

U utorak započinje pobožnost 13 utoraka sv. Anti.

U utorak u 19:30 je vjeronauk za sve prvopričesnike i prvopričesnice.

Proba pjevanja za veliki župni zbor je srijedom nakon večernje svete mise, tj. u 18:30 sati. Molimo i sve ostale pjevače da se u srijedu pridruže velikom župnom zboru na probi kako bi se mogli pripremiti za Veliki tjedan.

U srijedu, u 20 sati, don Zvonimir Rezo održava predavanje za mlade o sakramentu ženidbe naslovljeno: "Netko se boji mraka, netko se boji braka". Pozivamo sve mlade da se odazovu.

U četvrtak od 9 sati bit će ispovijed starih, bolesnih i nemoćnih.

U četvrtak, nakon pobožnosti Presv. oltarskom sakramentu, u 19 sati bit će biblijska večer. Pozivamo sve župljane da izdvoje vrijeme kako bi se upoznali s nedjeljnim čitanjima i tako pripremili za nedjeljne svete mise.

Molimo članove Župnog pastoralnoga vijeća da dođu na sastanak u četvrtak u 20 sati.

U petak je pobožnost Križnoga puta u 17:30 sati.

U subotu je u 9 sati ispovijed školske djece. Roditelje molimo da povedu računa i djecu pošalju na ispovijed. U 9:30 je sastanak ministranta, u 10 sati proba pjevanja VIS Gloria, u 11:30 proba pjevanja "Anđeli sv. Ivana".

U subotu u 18 sati sa svetom misom započinje 6. susret škole animatora.

Stigao je novi broj Crkve na kamenu i Mak-a. Pretplatnike molimo da na izlaznim vratima preuzmu svoje brojeve. Ostale potičemo da kupe i čitaju.

Ove godine DUGA će se održavati: od 17. do 22. lipnja velika DUGA, a od 24. do 28. lipnja mala DUGA. Molimo animatore koji žele sudjelovati na ljetnim danima oratorija DUGA da se prijave u župni ured. Prijave za animatore otvorene su do Uskrsa.

Na Veliki petak, 29. ožujka 2024., organizira se pobožnost Križnoga puta na Humu. Svaka župa predmolit će i nositi križ na dvije postaje. Naša župa ima 7. i 8. postaju. Molimo bar dvanaest muškaraca ili mladića da se prijave za nošenje križa i četvero čitača. Do sada se za nošenje križa prijavilo 7 osoba.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO