Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 4. NEDJELJE KROZ GODINU
ŽUPNE OBAVIJESTI 4. NEDJELJE KROZ GODINU

Danas je Četvrta nedjelja vremena kroz godinu. Sljedeća nedjelja je Peta nedjelja vremena kroz godinu. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

U ponedjeljak, tj. sutra crkvu čisti treća grupa. Od srca zahvaljujemo vama koji redovito dolazite i crkvu čistite služeći tako Bogu i ovoj župnoj zajednici.

Proba pjevanja za veliki župni zbor je srijedom nakon večernje svete mise, tj. u 18:30 sati.

U četvrtak, 1. veljače, počinjemo primati predbilježbe svetih misa za ožujak i travanj. Mise se primaju od 9 sati.

U četvrtak, nakon pobožnosti Presv. oltarskom sakramentu, u 19 sati bit će biblijska večer. Pozivamo sve župljane da izdvoje vrijeme kako bi se upoznali s nedjeljnim čitanjima i tako pripremili za nedjeljne svete mise.

U četvrtak u 20 sati Župno pastoralno vijeće ima svoj sastanak. Dekretom biskupa Petra Palića br. 23/2024 od 15. siječnja 2024. imenovani su članovi župnog pastoralnog vijeća, čiji mandat traje tri (3) godine i kao takvo ima savjetodavnu ulogu. Članovi vijeća su: Zdenko Galić, Borislava Šarić, Željko Tomić, Ivana Vujević, Danijel Dodig, Marija Bevanda, Mario Nikolić, Andrea Milićević, Ivica Skender, Matijas Šimić, Josip Zelenika, Mirela Relota, Josip Rozić, Adrijana Pandža, Marinko Miličević, Marijana Gagro, Damir Gilja, Josipa Prusina, Sanja Mandić, Jelena Šutić i Anja Mihaljević. Zahvaljujemo svim novoimenovanim članovima na njihovoj spremnosti u preuzimanju ove službe na dobrobit naše župne zajednice.

U četvrtak, 1. veljače, u 20 sati biskupijski pokret mladih Mi ViDiMo u franjevačkoj crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru organizira euharistijsko klanjanje za mlade.

U petak, 2. veljače, slavimo blagdan Prikazanja Gospodinova ili Svijećnicu. Na svetim misama u 7 i 18 sati bit će blagoslov svijeća. Možete ih nabaviti i u našem župnom uredu.

U subotu, 3. veljače, slavimo sv. Blaža ili Vlaha. Na svetim misama u 7 i 18 sati imat ćemo blagoslov grla ili grličanje.

U subotu ministrantski sastanak u 9 sati, u 10 sati proba pjevanja VIS Gloria, u 10 sati sastanak animatora za župni vjeronauk, u 11 sati sastanak animatora za župni vjeronauk prvopričesnika, u 11:30 proba pjevanja "Anđeli sv. Ivana", u 11:30 sastanak djece čitača.

U suradnji s transfuzijskim centrom SKB Mostar planira se darivanje krvi. Zamolili bismo sve župljane od 18. do 65. godine života i da nisu prehlađeni, kako su nam sugerirali, da se prijave. Učinimo to dobro djelo. U župnom uredu možete se prijaviti kako bismo im okvirnim brojem mogli pomoći u organizaciji akcije darivanja krvi u našoj župi. Darivanje krvi planirano je za 7. veljače, od 10 do 12 sati, u prostorijama župe.

U petak, 2. veljače, u Velikoj dvorani Gripe u Splitu održat će se humanitarni koncert duhovne glazbe "Srce za Ugandu". Sav prihod od prodaje karata ide za izgradnju nove misije u Ugandi.

Ima još primjeraka Crkve na kamenu i Mak-a. Pretplatnike molimo da na izlazim vratima preuzmu svoje brojeve. Ostale potičemo da kupe i čitaju.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO