Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 4. NEDJELJE DOŠAŠĆA
ŽUPNE OBAVIJESTI 4. NEDJELJE DOŠAŠĆA

Danas je Četvrta nedjelja došašća. Mise na Badnji dan su u 6, 7, mala ponoćka u 20 a polnoćka tj. Božićno bdijenje je u ponoć. Sljedeću nedjelju, na sam dan Rođenja Gospodinova – Božić svete mise su u 7, 9 i 11 sati.

U ponedjeljak u 19 sati je čišćenje crkve. Čisti treća grupa.

U utorak, 20. prosinca, 2022., u našoj župnoj dvorani bit će božićna predstava "Božićna tišina" koju su pripremili naši mladi pod vodstvom gđe. Tine Laco. Pozivamo vas da dođete u 20 sati pogledati božićnu predstavu koja nije samo za djecu nego za sve uzraste.

U srijedu, 21. prosinca 2022. u našoj župi u 20 sati biti će treće i posljednje adventsko predavanje o Božjim zapovijedima. To predavanje naslovljeno Dan D obrađuje temu treće Božje zapovijedi. Predavač je naš đakon don Zvonimir Rezo. Potičemo: dođite i poslušajte. Predavanja o ostalih sedam Božjih zapovijedi planirana su za korizmu.

U četvrtak, 22. prosinca 2022., u našoj župi su ispovijedi u 9, 16 i 19 sati.

U župnom uredu možete nabaviti svijeće, jednolisne kalendare i naljepnice.

Iz Biskupskog ordinarijata su nam poslali sljedeću obavijest: "ovaj je Ordinarijat na čelu s biskupom Žanićem, a kasnije i Perićem prikupljao arhivsku građu o poginulima i stradalima u Drugom svjetskom ratu i poraću. Nasljedujući pozitivan primjer svojih predšasnika biskup Palić odlučio je nastaviti istim pravcem. U Biskupskom ordinarijatu u Mostaru čuva se prikupljena građa, tj. popis hrvatskih žrtava s područja Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije. Za grad Mostar nedostaje ažuriran popis." Potičemo vjernike koji do sada nisu prijavili svoje poginule i nestale s područja grada Mostara da učine čime prije. U župnom uredu možete dobiti formular koji je potrebno popuniti. Molimo sve koji to još nisu učinili molimo da to učine čim prije.

Nastavljamo prikupljanje novca za prvopričesničke haljine. Do sada je sudjelovalo 27 obitelji i pojedinaca. Prikupljeno je 1539,-KM. Šivanje s materijalnom za 120 haljine koštat će 6. 720,-KM. O troškovima radova preciznije ćemo vas informirat čim se završe radovi i finalizira račun. Do sada je je plaćeno 12. 400,-KM za radove. Prikupljeno je 19. 123,-KM.

Prema odredbi Crkvenog zakonika i biskupa Petra svaka župa treba imati Župno ekonomsko vijeće. U našem Župnom ekonomskom vijeću su: Zdenko Galić, Borislava Šarić, Željko Tomić i Ivana Vujević. Danas na misi u 11 sati dat će prisegu. Njihova uloga je savjetodavna oko župnih financija.

Stigao je novi broj Crkve na kamenu i Mak.

Župne aktivnosti prema ustaljenom rasporedu.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO