Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 4. KORIZMENE NEDJELJE
ŽUPNE OBAVIJESTI 4. KORIZMENE NEDJELJE

Danas je Četvrta korizmena nedjelja ili Sredoposna. Sljedeća nedjelja je Peta korizmena ili Gluha nedjelja. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

U našoj Katedrali večeras nakon svete mise u 18 sati bit će zborovanje. Sudjelovat će i naš župni zbor. Potičemo vas da pođete i svojom nazočnošću uzveličate taj događaj priprave za proslavu sv. Josipa nebeskog zaštitnika naše biskupije.

Naša biskupija u ponedjeljak tj. sutra slavi svoga nebeskoga zaštitnika sv. Josipa. Sveta misa je u 18 sati i predvodit će je mons. Dražen Kutleša, zagrebački nadbiskup koadjutor. Nakon svečane Euharistije uslijedit će otvaranje izložbenog postava umjetničke i povijesne zbirke Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije u Biskupijskom centru u Mostaru s početkom u 19:30 sati.

U ponedjeljak, tj. sutra crkvu čisti prva grupa.

U utorak nastavljamo s pobožnošću 13 utoraka sv. Anti u 17:30 sati.

U srijedu nakon večernje svete mise veliki župni zbor ima probu.

Naš đakon don Zvonimir Rezo nastavlja s nizom predavanja o Deset Božjih zapovijedi. U srijedu u 20 sati održat će predavanje o sedmoj Božjoj zapovijedi pod naslovom "Daj lopovsku".

U četvrtak u 19 sati, nakon euharistijskog klanjanja, održava se biblijska večer za one koji žele čuti nešto više o nedjeljnim misnim čitanjima.

U četvrtak u 20 sati u katedralnoj dvorani biskupijski pokret mladih Mi ViDiMo održava tribinu o kršćanskoj odgovornosti u mladih u svijetu. Naslov tribine je: "Kad ću ako neću sad?". Predavač je provincijal fra Jozo Grbeš. Potičemo mlade da dođu na tribinu.

U petak u 17:30 bit će pobožnost Križnoga puta. Meditacije će čitati Novinarska i Karitativna sekcija naše župe.

Subotnje aktivnosti prema ustaljenom rasporedu kako je objavljeno u župnome listu.

Danas je zadnji dan da u župnom uredu prijavite stare i bolesne kako bismo ih mogli pohoditi i ispovjediti. Stare i bolesne planiramo ispovjediti u tjednu prije "Velikog tjedna".

Stigao je novi broj Crkve na kamenu i Mak. Pretplatnike molim da preuzmu svoje brojeve, a ostale potičem da uzmu i pročitaju jer ima kvalitetnih članaka. Novine se nalaze na izlazima iz crkve.

I ove godine organizirat će se pobožnost Križnoga puta na Hum na Veliki petak 7. travnja 2023. godine s početkom u 14 sati. Naša župa imat će dvije postaje. Potrebni su čitači (dvoje) i osobe koje će nositi križ (dvanaest osoba). Molimo da se prijavite u župni ured iza misa.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO