Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 32. N. K. G.
ŽUPNE OBAVIJESTI 32. N. K. G.

Danas je Tridesetdruga nedjelja kroz godinu i prva nedjelja u mjesecu. Sljedeća nedjelja je 33. nedjelja kroz godinu. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

U ponedjeljak u 19 sati je čišćenje crkve. Čisti treća grupa.

U srijedu nakon večernje mise, u 18:30, proba pjevanja velikog župnog zbora.

U srijedu u 20 sati sastanak svih članova BIOS-a, srednjoškolaca i studenata. Jedina točka dnevnoga reda jest izbor vodstva BIOS-a.

U četvrtak je biblijska večer u 19 sati. Pozvani čitači i svi koji žele nešto više čuti o Riječi Božjoj.

U subotu je sastanak animatora za župni vjeronauk u 10 sati.

Stigao je novi broj Crkve na kamenu. Možete ga preuzeti kod ministranata na izlazima iz crkve.

HKZ Troplet organizira kreativnu radionicu pisanja glagoljice. Ciljana skupina su mladi, učenici viših razreda osnovnih škola i srednjoškolci, ali se mogu pridružiti svi koji žele. Kreativna radionica će se održati u Mostaru, u srijedu i četvrtak, 9. i 10. studenoga u 19 sati u Caritasovom upravnom centru (stražnji ulaz), Zagrebačka 5A (zgrada do Hrvatskoga konzulata). Budući da je broj mjesta ograničen zainteresirani se trebaju javiti što. Nadalje, Troplet organizira Studijski dan Potraga za korijenima, jednodnevno studijsko putovanje na kojem će maturanti, studenti i mladi posjetiti prirodne znamenitosti, povijesne lokalitete i arheološka nalazišta, te muzeje i galerije tragajući za povijesnim korijenima našega naroda, naše baštine i identiteta. Ove godine posjetit ćemo Vjetrenicu i arheološko područje Crkvina u Zavali s ostacima crkve sv. Petra i drugih građevina, nakon toga idemo na središnji trg Ravnog pa nastavljamo za Hutovo gdje ćemo razgledati više znamenitosti kao što su Zavičajna kuća i lapidarij, slijedi odlazak u Svetište Kraljice mira u Hrasnu, molitva i obilazak svetišta. Nakon toga ćemo obići spomenik Hercegovačkom ustanku u Dračevu, koji je vodio don Ivan Musić, i grob jednog od njegovih vojvoda Mije Ljubana u Bajovcima, a prije povratka u Mostar, posjetit ćemo i župnu crkvu u Dračevu. Putovanje je besplatno a za sve sudionike Potrage biti će organiziran ručak. U Potragu za korijenima krećemo 12. studenoga 2022. godine, u 7.30 minuta, autobusom s platoa ispred glavnog ulaza na stadion Zrinjskog (ispod velikih stepenica). Prijaviti se može pojedinačno ili skupno Tropletovoj pleternici za mlade Janji Marušić, na e-mail  janja.marusic@hotmail.com ili na telefon 063 449 374.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO