Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 3. NEDJELJE KROZ GODINU
ŽUPNE OBAVIJESTI 3. NEDJELJE KROZ GODINU

Danas je Treća nedjelja vremena kroz godinu – Nedjelja Božje Riječi. Papa Franjo je 30. rujna 2019. odredio da Treća nedjelja kroz godinu bude Nedjelja Božje Riječi s ciljem da podsjeti sve, pastire i vjernike, na važnost i vrijednost Svetoga pisma za kršćanski život, kao i na odnos između Božje Riječi i liturgije. Sljedeća nedjelja je Četvrta nedjelja vremena kroz godinu. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

U ponedjeljak, tj. sutra crkvu čisti druga grupa. Nakon čišćenja crkve, tj. u 20 sati bit će sastanak s osobljem za čišćenje crkve. Molimo da svi dođu na sastanak. Od srca zahvaljujemo vama koji redovito dolazite i crkvu čistite služeći tako Bogu i ovoj župnoj zajednici.

Proba pjevanja za veliki župni zbor je srijedom nakon večernje svete mise, tj. u 18:30 sati.

U četvrtak, nakon pobožnosti Presv. oltarskom sakramentu, u 19 sati bit će biblijska večer. Pozivamo sve župljane da izdvoje vrijeme kako bi se upoznali s nedjeljnim čitanjima i tako pripremili za nedjeljne svete mise.

U subotu ministrantski sastanak u 9 sati, u 10 sati proba pjevanja VIS Gloria, u 10 sati sastanak animatora za župni vjeronauk, u 11 sati sastanak animatora za župni vjeronauk prvopričesnika, u 11 sati sastanak novinarske sekcije, u 11:30 proba pjevanja "Anđeli sv. Ivana", u 11:30 sastanak djece čitača.

Župni vjeronauk nastavljamo po ustaljenom rasporedu.

U suradnji s transfuzijskim centrom SKB Mostar planira se darivanje krvi. Zamolili bismo sve župljane od 18. do 65. godine života i da nisu prehlađeni, kako su nam sugerirali, da se prijave. Učinimo to dobro djelo. U župnom uredu možete se prijaviti kako bismo im okvirnim brojem mogli pomoći u organizaciji akcije darivanja krvi u našoj župi. Datum kada će akcija biti objavit ćemo u župnim obavijestima i drugim župnim sredstvima informiranja.

Stigli su novi brojevi Crkve na kamenu i Mak-a. Pretplatnike molimo da na izlazim vratima preuzmu svoje brojeve. Ostale potičemo da kupe i čitaju. Sve vas župljane potičemo na čitanje Svetoga pisma, ostalih tiskovina i knjiga. Tjelesnim aktivnostima tijelo ostaje vitalno, a čitanjem ljudski um ostaje bistar.

U četvrtak, 25. siječnja, u 20 sati biskupijski pokret mladih Mi ViDiMo u katedralnoj dvorani organizirana tribinu o slobodi naslovljenu "Oslobodi, ne zavedi". Predavač je fra Ante Vučković. Potičemo sve mlade da pođu.

Isti taj dan, 25. siječnja, s početkom u 17 sati u duhovno-obrazovnom centru Emaus, u organizaciji Caritasova Obiteljskog Centra Mostar, održat će se duhovni susret za bračne parove na temu "Evo, činim sve novo!" (Otk 21,5). Predavač je novi banjalučki biskup don Željko Majić.

U subotu, 27. siječnja, održat će se još jedan u nizu susreta ovogodišnje Škole animatora. Započet će svetom Misom u 18 sati.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO