Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 3. NEDJELJE DOŠAŠĆA (B)
ŽUPNE OBAVIJESTI 3. NEDJELJE DOŠAŠĆA (B)

Danas je Treća nedjelja došašća. Sljedeća nedjelja je Četvrta nedjelja došašća, ujedno i Badnji dan. Svete mise su u 7, 9, i 11 sati. Tu nedjelju nema večernje svete mise u 18 sati. Tu nedjelju je mala ponoćka u 20, a polnoćka tj. Božićno bdijenje je u ponoć. Na sam Božić svete mise su u 7, 9 i 11 sati. Na sam Božić također neće biti svete mise u 18 sati.

Na sv. Stjepana mise su kao radnim danom u 7 i 18 sati.

Na svetkovinu sv. Ivana apostola i evanđelista svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati. Svečanu svetu misu u 18 sati predvodit će naš mjesni biskup Petar Palić i našim bogoslovima bit će podijeljene službe kandidature i lektorata.

Zornice su radnim danom i subotom u 6 sati.

Ovaj tjedan u ponedjeljak, utorak i srijedu neće biti prilike za svetu ispovijed prije večernje svete mise jer su svećenici na ispovijedima po drugim župama.

U ponedjeljak, tj. sutra crkvu čisti treća grupa. Zahvaljujemo župljankama i župljanima koji su redoviti u čišćenju crkve. Ostale potičemo da se uključe i učine tu gestu ljubavi prema svojoj župnoj zajednici.

Proba pjevanja za veliki župni zbor je srijedom nakon večernje svete mise, tj. u 18:30 sati. Za ovu srijedu molimo i članove zbora mladih da se priključe velikom zboru na probi radi pripreme za misu polnoćku.

U četvrtak je velika ispovijed u našoj župi. U našoj crkvi će se ispovijedati u tri termina taj dan: u 9, 16 i 19 sati.

U četvrtak zbog velike ispovijedi nema pobožnosti Presv. oltarskom sakramentu ni biblijske večeri.

U subotu ministrantski sastanak u 9:00 sati, u 10 sati proba pjevanja VIS Gloria, u 11:30 proba pjevanja "Anđeli sv. Ivana".

U subotu u 20 sati bit će božićna predstava za sve naše župljane. Ovaj dramski komad pod nazivom "Živio kralj! Živio ja!" napisao je naš sjemeništarac Jerko Soldo, a izvest će ga mladi iz naše dramske sekcije.

Podjeljivanje sakramenta potvrde ili krizme u našoj župi bit će u subotu, 20. travnja 2024., u 11 sati. Prva sveta pričest bit će u nedjelju, 21. travnja 2024. u 11 sati.

U župnom uredu možete nabaviti kalendare jednolisne, dvanaestolisne, stolne i džepne te naljepnice za blagoslov obitelji.

Blagoslova obitelji po kućama neće biti osim za one obitelji koje su doselile u ovoj godini. Zajednički blagoslov za sve obitelji iz naše župe na svetkovinu Bogojavljenja ili Tri Kralja.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO