Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 3. KORIZMENE NEDJELJE
ŽUPNE OBAVIJESTI 3. KORIZMENE NEDJELJE

Danas je Treća korizmena nedjelja i Nedjelja solidarnosti. Sva milostinja prikupljena danas ide za potrebe najsiromašnijih župa u BiH. Iduća nedjelja je Četvrta korizmena nedjelja ili Sredoposna. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

U ponedjeljak, tj. sutra crkvu čisti četvrta grupa. Hvala na vašem služenju Bogu i bližnjima.

U utorak, 5. 3. 2024., održat će se sastanak roditelja ovogodišnjih prvopričesnika s početkom u 19:30 sati. Molimo sve roditelje da se odazovu.

Proba pjevanja za veliki župni zbor je srijedom nakon večernje svete mise, tj. u 18:30 sati.

U srijedu, u 20 sati, don Zvonimir Rezo održava predavanje za mlade naslovljeno: "Ako je Bog dobar, zašto postoji zlo?". Pozivamo sve mlade da se odazovu.

U četvrtak, nakon pobožnosti Presv. oltarskom sakramentu, u 19 sati bit će biblijska večer. Pozivamo sve župljane da izdvoje vrijeme kako bi se upoznali s nedjeljnim čitanjima i tako pripremili za nedjeljne svete mise.

U petak je pobožnost Križnoga puta u 17:30 sati. Meditacije će čitati članovi zajednice „Pomozi mojoj nevjeri“.

U subotu ministrantski sastanak u 9 sati, u 10 sati proba pjevanja VIS Gloria, u 10 sati sastanak animatora za župni vjeronauk, u 11 sati sastanak animatora za župni vjeronauk prvopričesnika, u 11:30 proba pjevanja "Anđeli sv. Ivana", u 11:30 sastanak djece čitača.

Stigao je novi broj Crkve na kamenu. Pretplatnike molimo da na izlazim vratima preuzmu svoje brojeve. Ostale potičemo da kupe i čitaju. Od članaka izdvajamo Osnovna struktura liturgijskog moljenja, koji govori o dijelovima zajedničkih molitava u svetoj misi i našem sudjelovanju u tim istim molitvama; drugi članak koji preporučamo je Snaga molitve, koji govori smislu i svrsi molitve; kao i počnu priču Isusov magarac.

Također je stigao i novi broj župnog vjesnika. I na ovom broju imate otiskanu Molitvu za zajedništvo koju molimo svaki dan na kraju svetih misa. Potičemo vas da i u svojim obiteljima molite tu molitvu jer je upravo obitelj temeljna zajednica Crkve, pa tako i naše biskupije, za koju molimo u ovoj korizmi.

Ispovijed starih i bolesnih bit će 21. i 22. 3. Prijave traju do 17. 3. u župnom uredu.

Ove godine DUGA će se održavati: od 17. do 22. lipnja velika DUGA, a od 24. do 28. lipnja mala DUGA. Molimo animatore koji žele sudjelovati na ljetnim danima oratorija DUGA da se prijave u župni ured. Prijave za animatore otvorene su do Uskrsa.

Gospićko-senjska biskupija organizira 12. susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 4. svibnja 2024. u Gospiću. Susret se organizira za mlade od 14 do 35 godina. Za susret se možete prijaviti u župnom uredu do 15. ožujka.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO