Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 24. N. K. G.
ŽUPNE OBAVIJESTI 24. N. K. G.

Danas je Dvadesetčetvrta nedjelja kroz godinu. Sljedeća nedjelja je 25. nedjelja kroz godinu. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

U ponedjeljak, 12. rujna, sastanak čitača u 19 sati.

U srijedu, 14. rujna, u 19 sati proba pjevanja velikog župnog zbora. Zamolio bih sve vas koji možete i želite da se priključite velikom župnom zboru te da ono što je dobro učinimo boljim.

Biskupi BK BiH na svom 84. redovitom zasjedanju odazvali su se inicijativi Vijeća europskih biskupskih konferencija te pozvali župne i druge zajednice da na blagdan Uzvišenja Svetoga Križa, 14. rujna 2022., organiziraju klanjanje pred Presvetim u molitvi za mir u ratom zahvaćenoj Ukrajini. Stoga, u srijedu, 14. rujna, nakon večernje svete mise bit će pobožnost Presv. oltarskom sakramentu u našoj župi. Isto tako, toga dana je obljetnica posvete naše Katedrale. Euharistijsko klanjanje u 17:30 sati predvodit će naš mjesni biskup a zatim i Euharistiju u 18 sati. Potičem župljane ili da dođu u župu ili u Katedralu kako bismo zajedno molili za mir u Ukrajini i obilježili dan posvete naše Katedrale.

Iste te srijede u 20 sati bit će sastanak srednjoškolskog BIOSa. Molim sve članove da dođu na sastanak.

U subotu, 17. rujna, u 9 sati bit će ispovijed za školsku djecu. Vjeronaučna godina trebala bi započeti 19. rujna. Raspored vjeronauka je sljedeći: ponedjeljkom u 9 i 15 sati 1., 2. i 5. i 6. razred; u 10 i 16 sati 3. razred i prvopričesnici; utorkom u 9 i 15 sati 7. i 8. razred; u 10 i 16 sati 9. razred i krizmanici (prvi srednje). Ovo je preliminarni raspored. Moguće da se bude i mijenjao. Roditelje molimo da djecu šaljete na župni vjeronauk. Ako djeca imaju vremena za vanškolske aktivnosti koje plaćate onda bi trebali imati i vremena za župni vjeronauk koji je vama roditeljima temeljna pomoć u vjerskom odgoju vaše djece. Upisnice možete preuzeti u župnom uredu. Molimo vratite ih čim prije.

Na crkvenim izlazima kod ministranata možete uzeti Crkvu na kamenu.

Sakrament kršćanskog braka žele sklopiti: Zoltan Ante Ćorić, sin Zorana i Zorice r. Krajina, iz ove župe i Doris Bošnjak, kći Maria i Mladenke r. Vučina, iz župe Cim-Ilići. Njihovo će vjenčanje biti 16. rujna o. g. u župi sv. Petra i Pavla, Mostar; Mario Galić, sin Ivana i Anke r. Soldo, iz župe sv. Petra i Pavla, Kočerin i Nives Ćorić, kći Zdenka i Zdenke r. Ćosić, iz ove župe. Njihovo će vjenčanje biti 17. rujna o. g. u ovoj župi; Marko Sesar, sin Ivice i Miroslave r. Karačić, iz župe Presv. Imena Isusova, Mostarski Gradac i Ana Ćorić, kći Maria i Dubravke r. Hudika iz ove župe. Njihovo će vjenčanje biti 17. rujna u ovoj župi.

U ponedjeljak u 19 sati je čišćenje crkve. Čisti druga grupa. Članovi grupâ su imenovani na oglasnoj ploči kod ulaza u veliku sakristiju. Bilo bi dobro da crkvu održavaju župljani. Stoga molim sve one koji mogu ponedjeljkom od 19 sati izdvojiti vrijeme da dođu pomoći u čišćenju župne crkve. Istina, teško je stvoriti navike pa i naviku da je ova crkva naša crkva.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO