Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 23. NEDJELJE VREMENA KROZ GODINU
ŽUPNE OBAVIJESTI 23. NEDJELJE VREMENA KROZ GODINU

Danas je 23. nedjelja vremena kroz godinu. Sljedeća nedjelja je 24. nedjelja vremena kroz godinu. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

U ponedjeljak, tj. sutra crkvu čisti prva grupa.

Na izlaznim vratima crkve možete preuzeti upisnice za župni vjeronauk koji počinje 18. 9. 2023. Župni vjeronauk obavezan je za sve razrede osnovne škole te za prvi razred srednje škole. Priprava za sakrament prve pričesti i potvrde traje dvije godine, a ne godinu dana. Stoga, trećaši i devetaši su u daljnjoj pripremi za tako važne sakramente u vjerničkom životu. Molimo roditelje da o tome vode računa. Raspored vjeronauka možete pronaći u Župnom vjesniku te na našoj web stranici.

U subotu, 16. rujna 2023., u 9 sati bit će ispovijed školske djece. Roditelje molimo da na početku ove školske godine djecu pošalju na ispovijed.

Radi ispovijedi ministranti imaju sastanak u 9:30. U 10 sati proba pjevanja VIS Gloria, a u 11:30 proba pjevanja "Anđeli sv. Ivana". Djeca čitači imaju sastanak u 11:30. Potičemo djecu da se uključe u župne aktivnosti na koje se mogu prijaviti na upisnici za vjeronauk.

Proba pjevanja za veliki župni zbor je srijedom nakon večernje svete mise tj. u 18:30 sati. Molimo sve zainteresirane za liturgijsko pjevanje da se uključe u župni zbor.

U srijedu u 20 sati BIOS ima svoje prvo ovogodišnje druženje. Pozivamo sve srednjoškolce i studente da nam se priključe da i ove godine na razne načine doprinosimo našoj župnoj zajednici.

Sakrament kršćanskog braka žele sklopiti: Stanislav Čule, sin Blaženke Čule, iz naše župe, i Ivona Primorac, kći pok. Gordana i Vesne r. Raič, iz župe Presv. Srca Isusova, Potoci. Njihovo će vjenčanje biti 14. rujna o. g. u župi Presv. Srca Isusova u Potocima.

Dekretom biskupa Petra Palića bogoslov Mato Puljić provesti će sljedeću pastoralnu godinu u našoj župi. Bogoslov Mato Puljić rođen je 13. srpnja 1997. Osnovnu školu pohađao je i završio ovdje u Mostaru. Sjemenišnu gimnaziju završio je u zadarskom sjemeništu "Zmajević". Filozofsko-teološki studij završio je u Eichstättu. Božjom voljom i Matinim pristankom biskup Petar trebao bi ga zarediti za đakona 21. listopada 2023. godine. Mato u ime nas svećenika i čitave župne zajednice želimo ti bratsko-sestrinsku dobrodošlicu.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO