Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 22. N. K. G.
ŽUPNE OBAVIJESTI 22. N. K. G.

Danas je Dvadesetdruga nedjelja kroz godinu. Sljedeća nedjelja je 23. nedjelja kroz godinu i prva nedjelja u mjesecu. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

Sljedeća nedjelja je prva nedjelja u mjesecu. Nakon mise u 11 sati bit će pobožnost Presv. oltarskom sakramentu. Pjevanje, čitanja u misi i meditacije za pobožnost Presv. oltarskom sakramentu priprema župna zajednica OAZA. Svake prve nedjelje u mjesecu misa i pobožnost jest za sve naše obitelji tj. obitelji mole za obitelji. Nakon svete mise i pobožnosti Presv. oltarskom sakramentu članove OAZA-e i one koji se žele priključiti pozivam na sastanak kako bismo se dogovorili za nastavak djelovanja župne zajednice OAZA.

U ponedjeljak, tj. sutra, sastanak sa predmoliteljima. Molimo sve da dođu u 20 sati.

U srijedu, 31. 8. 2022., sastanak srednjoškolskog BIOS-a. Molim da svi dođu u 20 sati.

Od 1. rujna tj. od četvrtka večernje svete mise su u 18 sati.

Na crkvenim izlazima kod ministranata možete uzeti Crkvu na kamenu.

Sakrament kršćanskog braka žele sklopiti: Marin Boto, sin Blage i Radmile r. Prlić, iz ove župe i Monika Antunović, kći Jerke i Blagice r. Čobavnoić, iz ove župe. Njihovo vjenčanje će biti 3. rujna o. g. u ovoj župi.

U našu župu stigli su don Ivan Aničić i bogoslov Zvonimir Rezo. Don Ivan Aničić zaređen je 29. 6. 2021. godine. Mladu misu je slavio 17. 7. 2021. Prvu godinu svećeništva službovao je u župama sv. Marka i sv. Luke Cim-Ilići. Dekretom biskupa Petra Palića imenovan je župnim vikarom u našoj župi. Bogoslov Zvonimir Rezo diplomirao je teologiju 2. srpnja 2022. godine na Papinskom sveučilištu Gregorijana u Rimu. Biskup Petar Palić poslao ga je na pastoralni praktikum u našu župu. Za đakona bi trebao biti ređen 22. listopada 2022. godine, a na petrovdan 2023. godine za svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije. Želimo im dobrodošlicu u našu župu te da njihovo pastoralno djelovanje bude na veću slavu Božju i spasenje duša.

U ponedjeljak u 20 sati je čišćenje crkve. Čisti treća grupa. Članovi grupâ su imenovani na oglasnoj ploči kod ulaza u veliku sakristiju. Bilo bi dobro da crkvu održavaju župljani. Stoga molim sve one koji mogu ponedjeljkom od 20 odnosno zimi od 19 sati izdvojiti vrijeme da dođu pomoći u čišćenju župne crkve. Istina, teško je stvoriti navike pa i naviku da je ova crkva naša crkva.

Uskoro započinje vjeronaučna godina. Upisnice možete preuzeti u župnom uredu. Molimo da ih popunjene vratite čime prije.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO