Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 2. NEDJELJE DOŠAŠĆA
ŽUPNE OBAVIJESTI 2. NEDJELJE DOŠAŠĆA

Danas je Druga nedjelja došašća i prva nedjelja u mjesecu. Sljedeća nedjelja je 3. nedjelja došašća i nedjelja Caritasa. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

U ponedjeljak u 19 sati je čišćenje crkve. Čisti prva grupa.

U srijedu u našoj župi u 20 sati bit će prvo predavanje za mlade o tri Božje zapovjedi. Prvo predavanje naslovljeno Moj Bog – naš Bog obrađuje temu prve Božje zapovijedi. Predavač je naš đakon don Zvonimir Rezo. Potičemo: dođite i poslušajte.

U četvrtak je svetkovina Bezgrješno Začeće Blažene Djevice Marije. Svete mise su u 6, 7 i 18 sati.

U subotu od 18:30 tj. iz večernje mise tradicionalno prikupljanje kolača koje ćemo ponuditi na samu nedjelju Caritasa iza misa za dobrovoljni prilog. Isto tako župna zajednica Pomozi mojoj nevjeri prodavati će svoje rukotvorine. Prihodi idu za Caritas.

Nastavljamo akcijom Moje malo nekom znači mnogo. Ovaj tjedan ćemo prikupljati higijenu za potrebite. Potičemo sve župljane da sukladno mogućnostima sudjeluju u akciji.

U srijedu, 7. prosinca 2022., u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača bit će prikazan obiteljski film Proslavimo blagdan u miru. Film će se prikazivati u dva termina: 17:30 i 20 sati. Dio sredstava od prodaje ulaznica bit će doniran župnoj zajednici Pomozi mojoj nevjeri.

U četvrtak, 8. 12. 2022., u 20 sati u Katedralnoj dvorani biskupijski pokret mladih Mi ViDiMo organizira tribinu Tko nam želi ukrasti Božić? Predavač je don Mile Vidić.

Molimo da u župnom uredu do 10. prosinca prijavite stare, bolesne i nemoćne kako bismo ih obišli za božićnu ispovijed.

Ispovjedaonice su dovršene. Radovi su koštali 7. 000,- KM. Ovih dana trebalo bi obojiti dvoranu, promijeniti ulazna vrata na dvoranama i župnom uredu. Izmjena vrata na dvoranama i župnom uredu s pratećim radovima, priprema i bojanje dvorane koštali bi oko 10. 500,-KM. Do sada je prikupljeno 15. 398,- KM. Isplaćeno je 7. 000, - KM za ispovjedaonice. Za preostale radove skupljeno je 10. 398,-KM.  Do sada je sudjelovalo 168 obitelji i pojedinaca. Za prvopričesničke haljine do sada je prikupljeno 428,- KM. Sudjelovalo je 6 obitelji. Potrebno je sašiti 120 prvopričesničkih haljina. One će koštati 6. 720,-KM. Lani smo pribavili krizmaničke haljine za 100 krizmanika. To župu, zahvaljujući donatoru, nije koštalo ništa. Svim donatorima od srca zahvaljujemo. Za sve dobročinitelje molimo: da ih svakim blagoslovom, nebeskim i zemaljskim, obdariš, Tebe molimo usliši nas.

Župne aktivnosti prema ustaljenom rasporedu.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO