Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 2. KORIZMENE NEDJELJE - PAČISTE
ŽUPNE OBAVIJESTI 2. KORIZMENE NEDJELJE - PAČISTE

Danas je Druga korizmena nedjelja ili Pačista. Sljedeća nedjelja je Treća korizmena. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati. Upravo ta Treća korizmena nedjelja na području biskpijâ Bosne i Hercegovine jest Nedjelja solidarnosti. I Crkva u Hrvatskoj organizira tjedan solidarnosti za Crkvu u BiH. Kolekta tj. milostinja te nedjelje prikupljat će se za župe u BiH koje imaju manje od 200 vjernika. Molim vjernike da u sljedeću nedjelju vode računa o tome kako bismo pomogli najpotrebitije među nama.

U utorak započinjemo pobožnost 13 utoraka sv. Anti. Taj utorak pobožnost će biti nakon svete mise jer će prije mise biti devetnica sv. Josipu.

U petak je pobožnost Križnoga puta u 17:30 sati. Pobožnost Križnoga puta trebali bi predmoliti članovi BIOSa. Molim da se jave u župni ured kako bi preuzeli tekst pobožnosti Križnoga puta. Devetnica sv. Josipu u petak bit će nakon večernje svete mise.

U subotu, 19. 3. 2022., slavi se sv. Josip zaručnik Bl. Djevice Marije. Zaštitnik Mostarsko-duvanjske biskupije. Svete mise su ovdje u 7 i 18 sati. Pod misom u 18 sati bit će blagoslov barjaka sv. Josipa kojeg je ovoj župi darovala jedna mlada obitelj. Tog istog dana u 18 sati svečano će se proslaviti nebeski zaštitnik naše biskupije u našoj katedrali Marije Majke Crkve. Svetu misu će predvoditi mons. Paul Richard Gallagher, tajnik za odnose s državama u Državnom tajništvu Svete Stolice.

Molimo da prijavite bolesne, nemoćne i stare za ispovijed. Učinite to čim prije kako bismo se mogli organizirati.

Odlučilo smo se dotjerati krovište tj. one dijelove koje treba sanirati kako bi se stvorili uvjeti za uređivanje fasade. Limarski radovi koje je potrebno izvršiti iznose 7.341,- KM. Do sada je prikupljeno 2.647,80 KM. Svaki korizmeni petak naša odricanja ćemo prikupljati kao milostinju na tu nakanu. Ukoliko netko želi, a potičem, može svoj prilog za obnovu krovišta dati u župnom uredu.

Vjeronauk prema ustaljenom rasporedu.

Subotom aktivnosti prema rasporedu kojeg imate u Vjesniku.

Molimo roditelje prvopričesnika da nam dostave potvrde o krštenju za djecu koja nisu krštena u ovoj župi. Do sada za svoju djecu potvrde o krštenju nije donijelo 29 roditelja. Ti podaci su nam potrebni kako bi mogli uredno voditi dokumentaciju koja će sutra vašoj djeci trebati. Ukoliko ih ne donesete ovaj župni ured ne odgovara za podatke koji nedostaju kad vam budu trebali.

Generalni vikar naše biskupije don Nikola Menalo u svom e-mailu 4. ožujka potiče nas na sudjelovanje u Sinodalnom hodu. O tome možete puno više pročitati na web stranici naše biskupije, biskupija-mostar.ba, i popuniti on-line upitnik. Stigao je novi broj Crkve na kamenu i Maka. Pretplatnike molim da preuzmu svoj primjerak a ostale potičem ili da se pretplate ili da kupe novi broj Crkve na kamenu i Maka.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO