Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 18. NEDJELJE KROZ GODINU - PREOBRAŽENJE GOSPODINOVO
ŽUPNE OBAVIJESTI 18. NEDJELJE KROZ GODINU - PREOBRAŽENJE GOSPODINOVO

Danas je 18. nedjelja vremena kroz godinu – Preobraženje Gospodinovo i prva nedjelja u mjesecu. Sljedeća nedjelja je 19. nedjelja vremena kroz godinu. Svete mise su u 7, 9, 11 i 19 sati.

U ponedjeljak crkvu čisti četvrta grupa.

U ponedjeljak tj. sutra od 9 sati pohodit ćemo starije i bolesne osobe koje su prijavljeni za ispovijed o Velikoj Gospi.

U katedralnoj župi Marije Majke Crkve danas, 6. kolovoza, s početkom u 20 sati na katedralnom trgu započinje devetnica pred zapovijedanu svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije dušom i tijelom u nebo – Velika Gospa i nakon pobožnosti slavit će se sveta misa. Za vrijeme pobožnosti bit će mogućnost ispovijedi. U našoj župi neće biti devetnice upravo iz gore navedenoga razloga. Bit će krunica u 18 i 30 i sveta misa. Potičemo sve vjernike da pođu na devetnicu Velikoj Gospi u našu katedralu koja je u gradu jedina crkva posvećena Djevici Mariji.

Izašao je novi Vjesnik. Na naslovnoj stranici možete pročitati okružnicu biskupa Palića. Od 1. rujna misni stipendij tj. naknada svećeniku za govorenje mise je 30 KM. Budući da je malo vjernika upoznato s praksom financiranja života svećenika ovdje ću nešto kratko reći. Vjerničko uplaćivanje misne naknade svećeniku jest mjesečni prihod svećenika. Svaki svećenik smije dnevno reći jednu misnu nakanu i za to prima naknadu. U izvanrednim okolnostima i s dopuštenjem biskupa može reći dvije mise radnim danom i nedjeljom tri bez primanja misnog stipendija za drugu misu radnim danom i treću misu nedjeljom i zapovijedanim neradnim svetkovinama. Iz onoga što se naziva redovina ili u nekim krajevima birovina financiraju se životni troškovi svećenika na župi.

Sakrament kršćanskog braka žele sklopiti: Damir Miličević, sin pok. Andrije i Ruže r. Stipanović, iz ove župe i Ivana Teklić, kći Petra i Vesne r. Kurbaša, iz župe Dobroga Pastira, Sesvete. Njihovo će vjenčanje biti 12. 8. o. g. u župi sv. Dobroga Pastira u Sesvetama. David Futač, sin Jadranka i Mire r. Anić, iz ove župe i Katarina Arapović, kći Damira i Nevije r. Lasić, iz župe sv. Mateja Apostola i Evanđelista, Rudnik. Njihovo vjenčanje će biti 12. 8. o. g. u crkvi sv. Mateja na Rudniku. Perica Ljolje, sin Vinka i Klaudije r. Džakula, iz ove župe i Andrea Ćubela, kći Zorana i Marije r. Raič, iz župe sv. Mateja Apostola i Evanđelista, Rudnik. Vjenčanje će biti 12. 8. o. g. u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru; Darko Marinčić, sin Mile i Danice r. Brkić, iz ove župe i Katarina Krešić, kći Nikole i Anke r. Bošnjak, iz župe Cim. Njihovo vjenčanje će biti 11. 8. o. g. u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru; Sven Srećko Delić, sin Zdenka i Svjetlane r. Spužević, iz župe sv. Petra i Pavla, Mostar i Doris Jurić, kći Jure i Studenke r. Kraljević, iz ove župe. Njihovo vjenčanje će biti 18. 8. o. g. u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru; Josip Margeta, sin Nike i Zdenke r. Golemac, iz ove župe i Ivana Kvesić, kći Karla i Senke r. Pinjuh, iz župe sv. Petra i Pavla, Kočerin. Njihovo vjenčanje će biti 19. 8. o. g. u župi Kočerin.

Prema dekretu biskupa Petra Palića naš kapelan don Ivan Aničić odlazi iz naše župe u župu Uznesenja Blažene Djevice Marije, Dračevo. Od naše župe oprostiti će se sljedeću nedjelju na misama u 9 i 11 sati.

Izašao je novi broj Crkve na kamenu. Pretplatnike molim da na izlazim vratima crkve preuzmu svoj broj a ostale potičem da kupe i čitaju Crkvu na kamenu.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO