Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 12. NEDJELJE KROZ GODINU
ŽUPNE OBAVIJESTI 12. NEDJELJE KROZ GODINU

Danas je Dvanaesta nedjelja vremena kroz godinu. Sljedeća nedjelja je Trinaesta nedjelja vremena kroz godinu. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

Sutra započinjemo Malu DUGA-u. Svakog dana DUGA započinje svetom misom u 8:30. Završetak po danima:
ponedjeljak, 24. 6. 2024. u 13:00;
utorak, 25. 6. 2024. u 13:45;
srijeda, 26. 6. 2024. u 13:45;
četvrtak, 27. 6. 2024. u 13:45;
petak, 28. 6. 2024. u 13:45.

U ponedjeljak, tj. sutra, crkvu čisti četvrta grupa.

U srijedu, 26. lipnja, u 9:30 imat ćemo molitvu za sve pokojne i poginule branitelje na Merdžan Glavi. Svetu misu za njih služit ćemo ovdje, u našoj župnoj crkvi, u 12 sati.

Započeli smo DUGA-u. Velika DUGA je iza nas, a sutra nam počinje Mala DUGA. Svaki dan počinjemo u 8:30, a završetak po danima možete pronaći na web stranici u župnim obavijestima i rasporedu svetih misa.

Kao što smo najavili, u petak, 28. lipnja, zadnjega dana DUGA-e, održava se i "Dan župnoga zajedništva". Toga dana u 18 sati bit će večernja sveta misa te nakon svete mise na župnom igralištu prigoda da se župljani susretnu, provedu neko vrijeme zajedno, zaključit ćemo "Ljetni oratorij DUGA" koncertom, dodjelom nagrada djeci i tombolom. Potičemo sve župljane da se uključe u "Dan župnoga zajedništva" svojom prisutnošću na svetoj misi na kojoj ćemo moliti za sve žive i pokojne župljane te na zajedničkoj proslavi na župnome igralištu.

U subotu je svećeničko ređenje osmorice đakona Mostarsko-duvanjske, Trebinjsko-mrkanske biskupije i Hercegovačke franjevačke provincije. Među njima su don Antonio Zirdum, sin ove župe,  i don Mato Puljić koji je bio na praktikumu u našoj župi. Prezbitersko ređenje bit će u našoj katedrali u 11 sati, 29. lipnja. Dužan sam vama župljanina uputiti poziv ukoliko netko zna za neku zapreku prezbiterskom ređenju obvezan je u savjesti to javiti ili u Župni ured ili osobno na Biskupski ordinarijat ovdje u Mostaru. Pozivamo sve župljane da pođu na svetu misu i prezbitersko ređenje te svojim molitvama podrže njih dvojicu, ali i ostalih šestoricu novih svećenika u Hercegovini.

Don Antonio Zirdum slavit će svetu misu 13. srpnja 2024. godine ovdje u našoj župnoj crkvi. Taj dan je poseban dan u našoj župi i ne događa se svake godine. Bogu hvala na blagoslovu što već drugu godinu zaredom u našoj župi imamo mladu misu. Pozivamo sve župljane da taj dan dođu proslaviti mladu misu našega don Antonia, ali i moliti za svećenička i redovnička zvanja.

Don Mato će slaviti svoju Mladu misu 27. srpnja 2024. g. u Katedrali u 10 sati. Svi koji želite sudjelovati na mladoj misi i na ručku koje organiziraju don Mato i njegova obitelj, mogu preuzeti svoju pozivnicu u župnom uredu.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO