Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 12. N. K. G.
ŽUPNE OBAVIJESTI 12. N. K. G.

Odredbom Kongregacije za bogoštovlje i sakramentalnu stegu u 2022. godini zbog okurencije sa svetkovnom Presvetog Srca Isusova, svetkovina rođenja sv. Ivana Krstitelja prenosi se na 23 lipnja. Isključivo u župama u kojima se Rođenje sv. Ivana Krstitelja slavi kao zaštitnik župe, svetkovina Rođenja sv. Ivana Krstitelja slavi se na uobičajeni nadnevak te se u tim župama svetkovina Srca Isusova prenosi na 23. lipnja. Dakle, u našoj župi i u župama kojima nije zaštitnik sv. Ivan Krstitelj Presveto Srce Isusov slavi se 24. lipnja a svetkovina Rođenje sv. Ivana Krstitelja slavi se 23. lipnja. Budući da nisu zapovijedane svetkovine sv. Mise bit će u 7 i 18 sati.

Nama susjedna župa Presv. Srca Isusova, Potoci, slavi patron župe. Pripremit će se trodnevnicom kroz dane utorak, srijeda i četvrtak. Svaku večer će biti mogućnost ispovijedi u 18:30 te sveta misa u 19 sati. Svečana sveta misa je u petak, 24. lipnja, u 18 sati. Svetu misu predvodi biskup dubrovački mons. Roko Glasnović. Potičem, dragi župljani, pođite na trodnevnicu u B. Polje.

Proslava Divina dana biće će 3. srpnja 2022. godine. Svetu misu u 11 sati predslavi kardinal Vinko Puljić.

Planirani ministrantski trodnevni boravak u Travniku nije nam moguće ostvariti zbog prevelikih troškova prijevoza. Stoga ćemo organizirati jednodnevni izlet za ministranate o čemu ćemo vas blagovremeno obavijestiti.

Ove godine organiziramo DUGA-u za djecu iz naše župe. Upisnice možete preuzeti u župnom uredu. Prednost imaju župljani. Koliko mi je poznato ove godine DUGA-u organiziraju župe Cim-Ilić i Sv. Toma, Bijeli Brijeg. Zamolio bih da se pridržavate napisanoga radi što bolje organizacije. Molim za razumijevanje jer ove godine sudjeluju djeca od završenog 3. razreda do 9. razreda. DUGA će se održavati kroz sljedeće dane: tzv. velika DUGA od 18. do 23. srpnja; tzv. mala DUGA od 25. do 29. srpnja.

Sakrament kršćanskog braka žele sklopiti: Ante Marijanović, sin Pere i Daliborke r. Buhovac, iz župe sv. Mateja Apostola i Evanđelista, Mostar i Ivana Čuljak, kći Mirka i Marije r. Bondža, iz ove župe. Njihovo vjenčanje će biti 25. lipnja u ovoj župi; Marko Andačić, sin Veselka i Antonije r. Tomić, iz župe sv. Mateja Apostola i Evanđelista, Mostar i Monika Perić, kći Dalibora i Tanje r. Böhm, iz ove župe. Njihovo vjenčanje će biti 25. lipnja o. g. u župi ovoj župi. Mostar; Ivan Arapović, sin Željka i Slavenke r. Zadro iz župe sv. Petra i Pavla, Mostar i Lea Smoljan, kći Zvonimira i Gordane r. Lović, iz ove župe. Njihovo vjenčanje će biti 26. lipnja u ovoj župi; Bruno Vasilj, sin Dragana i Zdravke r. Marić, iz ove župe i Marta Cvitković, kći Franje i Spomenke r. Mihalj, iz župe Marije Majke Crkve-Katedrala. Njihovo vjenčanje će biti 25. lipnja u župi sv. Petra i Pavla, Mostar; Marko Rozić, sin Zdenka i Cecilije r. Zovko, iz ove župe i Marija Šarić, kći Mije i Katice r. Ćulanić, župe sv. Petra i Pavla, Mostar. Njihovo vjenčanje će biti 24. lipnja u župi sv. Petra i Pavla. Ukoliko netko zna za neku zapreku dužan je javiti župnicima zaručnika.

Stigao je novi broj Crkve na kamenu i Maka. Na crkvenim izlazima kod ministranata možete uzeti novi broj.

Zamolio bih sve župljanke a i župljane, ako ih ima, da dođu na sastanak u ponedjeljak u 20 sati kako bismo organizirali grupe za čišćenje crkve. Entuzijastično služenje vrlo brzo splasne. Služenje iz ljubavi dugoročno ostavlja traga. U ponedjeljak u 19 sati je čišćenje crkve.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO