Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 1. NEDJELJE DOŠAŠĆA
ŽUPNE OBAVIJESTI 1. NEDJELJE DOŠAŠĆA

Danas je Prva nedjelja došašća. Sljedeća nedjelja je 2. nedjelja došašća i prva nedjelja u mjesecu. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati. Ta nedjelja je obiteljska nedjelja. Pod misom će biti obnova i primanje obećanja članova župnih zajednica OAZA i BIOS. Nakon mise bit će pobožnost Presv. oltarskom sakramentu.

U ponedjeljak u 19 sati je čišćenje crkve. Čisti treća grupa.

U srijedu, 30. 12. 2022., sastanak članova BIOS-a.

U četvrtak, 1. 12. 2022., od 9 sati primamo mise za siječanj i veljaču 2023. godine.

U subotu u 18 sati je Škola animatora. Pozivamo i one koji nisu sudjelovali na prethodna dva susreta da dođu na večernju Misu nakon koje slijedi zanimljiv program.

Molimo vas da do 10. prosinca o. g. u župni ured prijavite stare, bolesne i nemoćne za Božićnu ispovijed.

Nastavljamo s akcijom Moje malo nekom znači mnogo. Ovaj tjedan ćemo prikupljati konzerve za potrebite. Potičemo sve župljane da sukladno mogućnostima sudjeluju u akciji.

Ispovjedaonice su dovršene. Budući da je prikupljeno više novca odlučili smo se urediti veliku dvoranu, promijeniti ulazna vrata na župnom uredu i dvoranama te pomoći roditelje prvopričesnika u šivanju novih prvopričesničkih haljina jer su stare dotrajale. Molimo pomozite koliko možete. Svi dobročiniteljima od srca zahvaljujemo.

Zornice u našoj župi bit će svako jutro, osim nedjelje, u 6 sati. Pola sata prije svake mise, pa tako i prije zornica, nas dvojica svećenika ćemo ispovijedati. Preporučamo da se ispovijedate u došašću u što većem broju kako ne biste čekali zadnji tren za veliku ispovijed. Dobra ispovijed ovisi o pripravi za ispovijed. U župnom uredu možete uzeti knjižice s ispitom savjesti i samim obredom ispovjedi.

Iz našeg biskupijskog Caritasa obavijestili su o organiziranju tradicionalne adventske akcije Paket ljubavi. Potičemo sve župljane da sudjeluju u ovoj akciji u skladu s vlastitim mogućnostima.

Mjesečnik naše biskupije Crkva na kamenu izlazi već 41 godinu. Svrha utemeljenja tog mjesečnika jest pastoralno-informativni list za vjernike i svećenike. Potičem vas da se u župnom uredu pretplatite za Crkvu na kamenu. Moram priznati da se u postotku nažalost slabo čita. Vjernicima ide u prilog da čitanjem rastu u vjeri kako bi izbjegli poplavu pseudoduhovnosti i neprovjerenih informacija o vjeri koje se plasiraju u medijima.

Danas će volonteri Radio Marije dijeliti letke poslije misa kako bi vas informirali o radu tog radija.

U župnom uredu možete nabaviti obične svijeće.

Župne aktivnosti prema ustaljenom rasporedu.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO