Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 1. NEDJELJE DOŠAŠĆA (B)
ŽUPNE OBAVIJESTI 1. NEDJELJE DOŠAŠĆA (B)

Danas je Prva nedjelja došašća i početak nove liturgijske godine B. Sljedeća nedjelja je druga nedjelja došašća. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

Od sutra započinju zornice. Radnim danom i subotom zornice su u 6 sati.

U ponedjeljak, tj. sutra crkvu čisti prva grupa. Zahvaljujemo župljankama i župljanima koji su redoviti u čišćenju crkve. Ostale potičemo da se uključe i učine tu gestu ljubavi prema svojoj župnoj zajednici

Proba pjevanja za veliki župni zbor je srijedom nakon večernje svete mise, tj. u 18:30 sati.

S ovim došašćem don Zvonimir Rezo započinje novi ciklus predavanja za mlade. Ove su godine na redu sakramenti. Prvo predavanje održat će se u srijedu u 20 sati, a naslovljeno je "K'o prvo i osnovno" te obrađuje temu krštenja. Pozivamo sve mlade da nauče nešto novo o osnovnim elementima kršćanske vjere.

U četvrtak, nakon pobožnosti Presv. oltarskom sakramentu, u 19 sati bit će biblijska večer za sve one koji žele produbiti svoje znanje o biblijskim tekstovima.

U četvrtak, 7. 12. 2023., u 20 sati biskupijski pokret mladih Mi ViDiMo organizira tribinu za mlade pod nazivom "Nova godina, stari ja". Gost predavač je fra Valentin Vukoja.

U subotu, 9. 12. 2023., od 14 do 15 sati u našoj župi dijelit će se hrana potrebitima.

U subotu ministrantski sastanak u 9 sati, u 10 sati proba pjevanja VIS Gloria, u 10 sati sastanak animatora za župni vjeronauk, u 11 sati sastanak animatora za župnu katehezu prvopričesnika, u 11:30 proba pjevanja "Anđeli sv. Ivana".

Sutra nastavljamo s prikupljanjem donacija za našu božićnu akciju "Moje malo nekom znači mnogo". Ovaj ćemo tjedan skupljati ulje i konzerve. Vaše donacije možete donijeti u župu u radnom vremenu župnog ureda (od 9 do 12 i od 15 do 17 te nakon svetih misa). Potičemo sve župljane da sukladno svojim mogućnostima pomognu u božićnom darivanju onih koji nemaju osnovne uvjete za život.

  1. i 15. prosinca pohodit ćemo naše stare, bolesne i nemoćne župljane. Za ovaj ih pohod možete prijaviti do 10. prosinca u župnom uredu ili telefonski.

Podjeljivanje sakramenta potvrde ili krizme u našoj župi bit će u subotu, 20. travnja 2024., u 11 sati. Prva sveta pričest bit će u nedjelju, 21. travnja 2024. u 11 sati.

U župnom uredu možete nabaviti kalendare jednolisne, dvanaestolisne, stolne i džepne te naljepnice za blagoslov obitelji.

I ove godine naš biskupijski Caritas organiziran akciju "Paket ljubavi". U svome dopisu napominju: "Naša ovogodišnja akcija 'Paket ljubavi' tradicionalno je usmjerena korisnike Kućne njege. Kroz tri tima posjećujemo i pomažemo više od tri stotine osoba, koje žive same, bolesne, u nedostojnim uvjetima." U župnom uredu možete bilo kroz namirnice bilo kroz novac sudjelovati u akciji "Paket ljubavi". Zahvaljujemo i Božji blagoslov na sve dobročinitelje zazivamo.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO