Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 1. KORIZMENE NEDJELJE
ŽUPNE OBAVIJESTI 1. KORIZMENE NEDJELJE

Danas je Prva korizmena nedjelja. Sljedeća nedjelja je Druga korizmena nedjelja ili Pačista. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

Sljedeća srijeda, petak i subota su kvatre. To su osobiti dani u kojima se Crkva od davnine, prateći ciklus godišnjih doba, posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi, i to na velike nakane Crkve i svijeta. Ove proljetne kvatre su posvećene pokori i obraćenju.

U sljedeću srijedu u 20 sati je Pobožnost Presv. oltarskom sakramentu za BIOS, mlade i sve koji žele sudjelovati. U 20:30 je sastanak za vodstvo BIOSa.

U sljedeći četvrtak umjesto krunice Blaženoj Djevici Mariji započinjemo devetnicu sv. Josipu.

U petak je pobožnost Križnoga puta u 17:30 sati. Pobožnost Križnoga puta predmolit će članovi župne zajednica čitača. Molim da se jave u župni ured kako bi preuzeli tekst pobožnosti Križnoga puta. Devetnica sv. Josipu u petak bit će nakon večernje svete mise.

Molimo prijavite stare, bolesne i nemoćne za ispovijed. Učinite to čim prije kako bismo se mogli organizirati.

Odlučilo smo se dotjerati krovište tj. one dijelove koje treba sanirati kako bi se stvorili uvjeti za uređivanje fasade. Limarski radovi koje je potrebno izvršiti iznose 7.341,- KM. Do sada je prikupljeno 1520,-KM. Svaki korizmeni petak naša odricanja ćemo prikupljati kao milostinju na tu nakanu. Ukoliko netko želi, a potičem, može svoj prilog za obnovu krovišta dati u župnom uredu.

Vjeronauk prema ustaljenom rasporedu kojeg imate na web stranici i u Vjesniku za sve razrede osim za krizmanike koji će imati vjeronauk petkom u 20:00 sati. Molim sve vjeroučenike, a posebno krizmanike i prvopričesnike da budu redoviti na župnom vjeronauku.

Subotom aktivnosti prema rasporedu kojeg imate u Vjesniku.

Škola za animatore je u sljedeću subotu, tj. 12. ožujka, u 19 sati.

Generalni vikar naše biskupije don Nikola Menalo u svom e-mailu 4. ožujka potiče nas na sudjelovanje u Sinodalnom hodu. O tome možete puno više pročitati na web stranici naše biskupije, biskupija-mostar.ba, i popuniti on-line upitnik.

Stigao je novi broj Crkve na kamenu. Pretplatnike molim da preuzmu svoj primjerak a ostale potičem ili da se pretplate ili da kupe novi broj Crkve na kamenu i Maka.

U ponedjeljak čišćenje župne crkve u 19 sati.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO