Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 1. KORIZMENE NEDJELJE
ŽUPNE OBAVIJESTI 1. KORIZMENE NEDJELJE

Danas je Prva korizmena nedjelja. Sljedeća nedjelja je Druga korizmena nedjelja i prva nedjelja u mjesecu. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

U ponedjeljak, tj. sutra crkvu čisti prva grupa.

Krizmanici u ponedjeljak imaju vjeronauk u 20 sati.

U srijedu nakon večernje svete mise proba pjevanja za veliki župni zbor.

U ovoj korizmi naš đakon don Zvonimir Rezo nastavit će s nizom predavanja o Deset Božjih zapovijedi započetim u došašću. U srijedu u 20 sati održat će predavanje pod naslovom "Dok si pod mojim krovom…" o četvrtoj Božjoj zapovijedi. Pozivamo sve mlade da se odazovu na ova predavanje, ali dobrodošli su i svi oni koji žele čuti nešto više o kršćanskom življenju Dekaloga.

U četvrtak u 19 sati biblijska večer za sve koji žele produbiti svoje znanje o Riječi Božjoj.

U petak u 17:30 bit će pobožnost Križnoga puta. Meditacije će čitati članovi BIOS-a.

U subotu u 9 sati ministrantski sastanak, u 10 sati proba pjevanja za VIS Gloria, u 10 sati sastanak animatora za župni vjeronauk, u 11 sati sastanak Karitativne sekcije, u 11:30 sati sastanak djece čitača, u 11:30 proba pjevanja za dječji zbor "Anđeli sv. Ivana".

Molimo sve mlade koji će biti animatori na ovogodišnjoj DUGA-i da se jave u župni ured i potpišu kako bi znali s kojim brojem animatora baratamo za ljeto.

Kao što vam je poznato dio krova naše crkve pretprošle subote na nedjelju odnijela je bura. Krov je saniran. Konačna cijena radova je 5.550,-KM. Do sada je prikupljeno 4.415,-KM. Zamolio bih da pomognete koliko vam je moguće kako bi se iznio teret troškova nastale štete.

Za stradale u potresu u Turskoj i Siriji naša župa je prikupila 8.320,-KM. Novac je uplaćen na račun Biskupijskog Caritasa Mostar i oni će dalje s tim raspolagati kako je dogovoreno na razini Caritasa BiH.

Župnik župe sv. Mateja, Rudnik don Tomislav Ljuban uputio je sljedeću zamolbu: "Poštovani župljani i svi vi koji imate zakupljeno grobno mjesto u župnom groblju sv. Leopolda B. Mandića u Raštanima, obavještavamo Vas da izmirite svoje godišnje obveze čišćenja groblja, bez obzira je li netko u grobnici sahranjen ili ne. Također molimo i sve kojima su grobnice izgrađene, a još ih nisu isplatili u cijelosti, da ih isplatite u što kraćem roku kako bismo mogli nastaviti radove. Božji blagoslov!"

Iz Odjela za Drugi svjetski rad i poraće oko utvrđivanja žrtava Dugog svjetskog rata i poraća mole sve one s područja grada Mostara da u župnom uredu preuzmu formulare kako se izvršio popis stradalih.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO