Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 6. NEDJELJE VREMENA KROZ GODINU
ŽUPNE OBAVIJESTI 6. NEDJELJE VREMENA KROZ GODINU

Danas je Šesta nedjelja vremena kroz godinu. Danas s večernjom svetom misom započinjemo trodnevnu duhovnom pripravu za korizmu. Pripremat ćemo se na temelju bogoslovnih krjeposti: vjere, ufanja i ljubavi. U procesu beatifikacije i kanonizacije bogoslovne krjeposti su temelji na kojima se procjenjuje i ostvaruje proglašenje svetosti neke osobe. Stoga, kroz tri dana razmišljat ćemo o ove tri bogoslovne krjeposti. Večerašnju prvu temu "Vjera" pripremio je don Zvonimir Rezo. Nakon večernje svete mise dođite i sudjelujte na toj trodnevnoj pripravi. Nakon nagovora bit će pobožnost. Za vrijeme pobožnosti bit će prigoda za ispovijed. Sljedeća nedjelja je Prva korizmena nedjelja ili Čista. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

U ponedjeljak, tj. sutra crkvu čisti prva grupa. Od srca zahvaljujemo vama koji redovito dolazite i crkvu čistite služeći tako Bogu i ovoj župnoj zajednici.

Srijeda je Čista srijeda ili Pepelnica. Zapovijedani je post i nemrs. Svete mise s obredom pepeljanja su u 7 i 18 sati.

Proba pjevanja za veliki župni zbor je srijedom nakon večernje svete mise, tj. u 18:30 sati.

U četvrtak, nakon pobožnosti Presv. oltarskom sakramentu, u 19 sati bit će biblijska večer. Pozivamo sve župljane da izdvoje vrijeme kako bi se upoznali s nedjeljnim čitanjima i tako pripremili za nedjeljne svete mise.

U petak je pobožnost Križnoga puta u 17:30 sati. Meditacije će čitati članovi župne zajednice OAZA. Molimo vjernike koji dođu na pobožnost Križnoga puta da ostanu i na svetoj misi. Blago rečeno čudno je vidjeti da vjernici nakon pobožnosti napuštaju crkvu ne ostajući na svetoj misi. U svetoj misi Isus je osobno nazočan. A svaka pobožnost, pa tako i pobožnost križnoga puta trebala bi nas dovesti do Krista, a ne odvesti od njega.

U subotu ministrantski sastanak u 9 sati, u 10 sati proba pjevanja VIS Gloria, u 10 sati sastanak animatora za župni vjeronauk, u 11 sati sastanak animatora za župni vjeronauk prvopričesnika, u 11:30 proba pjevanja "Anđeli sv. Ivana", u 11:30 sastanak djece čitača.

Stigao je novi broj Crkve na kamenu i Maka. Pretplatnike molimo da na izlazim vratima preuzmu svoje brojeve. Ostale potičemo da kupe i čitaju.

Gospićko-senjska biskupija organizira 12. susret hrvatske katoličke mladeži koji će se održati 4. svibnja 2024. u Gospiću. Susret se organizira za mlade od 14 do 35 godina. Za susret se možete prijaviti u župnom uredu do 15. ožujka.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO