Župa/Župni ured/Župna obavijest/ZAVRŠEN CIKLUS PREDAVANJA O DEKALOGU
ZAVRŠEN CIKLUS PREDAVANJA O DEKALOGU

Došašće i korizma su "jaka" vremena u crkvenoj godini koja služe kao priprema za nadolazeće velike blagdane (Božić, odnosno Uskrs). Ove smo godine iskoristili ta dva milosna vremena kako bi produbili naše znanje o vrlo poznatim Božjim zapovijedima.

Naš đakon don Zvonimir Rezo u došašću je obradio prvu ploču Dekaloga razmatrajući izbliza naš odnos s Bogom koji je jedini Bog, čije je ime sveto i kojemu iskazujemo štovanje (osobito) nedjeljom. U korizmi su predavanja nastavljena s drugom pločom koja donosi sedam zapovijedi koje se odnose na čovjekov odnos s drugim ljudima. Kako treba izgledati poštovanje između roditelja i djece, kako i na koji način ubijamo druge ljude, seksualnost i njezine muke i radosti, krađe i laži te zle misli - to su bile neke od brojnih tema obrađene u ovoj korizmi. Posebnu je pažnju izazvalo predavanje o Petoj Božjoj zapovijedi (Ne ubij) tijekom kojeg je don Zvonimir razumski raskrinkao sve zablude o pobačaju pokazujući znanstvene činjenice o tom ubojstvu nerođene djece. Ipak, najviše znatiželjnika pohodilo je predavanje o Šestoj Božjoj zapovijedi. Ogroman broj mladih, koji nisu mogli stati u župnu dvoranu pa je predavanje premješteno u crkvu, svjedoči o njihovoh žeđi za jasnom misli o kršćanskom stavu prema seksualnosti i tjelesnosti. Don Zvonimir je iznio katolički nauk o ljepoti i svetosti tijela i spolnog čina te pozvao mlade da poštuju Božje savjete po kojima će im "ljepota seksa biti još ljepša", ustvrdio je đakon.

Velik broj mladih ljudi (ali i onih malo starijih!) odazivao se na ova predavanja te iznio jako pozitivna mišljenja o onome što su mogli čuti od don Zvonimira. On sam kaže: "Sve na veću slavu Božju i spasenje čovjekovo!". Radujemo se nekim novim temama i novim predavanjima.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO