Župa/Župni ured/Župna obavijest/ŽUPNE OBAVIJESTI 26. NEDJELJE KROZ GODINU
ŽUPNE OBAVIJESTI 26. NEDJELJE KROZ GODINU

Danas je 26. nedjelja vremena kroz godinu. Sljedeća nedjelja je 27. nedjelja vremena kroz godinu. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

Danas započinjemo s Listopadskom pobožnosti Blaženoj Djevici Mariji. Kao i dosad, molit ćemo krunicu svaki dan u 17:30, a u nju će se i uključiti i naši vjeroučenici. Potičemo sve župljane da kroz ovaj mjesec nastoje doći i na krunicu da bi primili brojne Gospine milosti.

U ponedjeljak, tj. sutra crkvu čisti četvrta grupa.

U ponedjeljak, tj. sutra, od 9 sati primat ćemo predbilježbe misa za studeni i prosinac. Iz očitih razloga to ne možemo učiniti danas, iako je 1. listopada.

Upisi na župni vjeronauk, posebno za pripravu za sakramente prve pričesti i potvrde, završeni su jučer. Roditelji, za Prvu pričest, koja je u našoj župi bila 30. 4., pripremalo se 110 djece. Sada, u peti razred, upisano je 58-ero djece. Je li onih 52 djece, tj. 47%, zajedno s roditeljima nakon prve pričesti odlučilo postati ateistima? Ili su, i ta djeca i ti roditelji, zbilja, toliko uznapredovali u poznavanju svoje vjere da djeci ne treba župni vjeronauk do krizme? Samo se pitamo!

Proba pjevanja za veliki župni zbor je srijedom nakon večernje svete mise tj. u 18:30 sati.

U četvrtak, nakon pobožnosti Presv. oltarskom sakramentu, u 19 sati bit će biblijska večer za sve one koji žele produbiti svoje znanje o biblijskim tekstovima.

U četvrtak, 5. 10. o. g., u 19:30 bit će sastanak volontera za župni Caritas. Molimo sve vjeroučenike, koji su se prijavili kao volonteri za župni Caritas kod upisa na vjeronauk, i mlade koji žele u tome sudjelovati da dođu na sastanak.

U subotu ministrantski sastanak u 9 sati, u 10 sati proba pjevanja VIS Gloria, u 10 sati sastanak animatora, u 11:00 sastanak animatora za župnu katehezu prvopričesnika, u 11:30 proba pjevanja "Anđeli sv. Ivana". Djeca čitači imaju sastanak u 11:30.

U subotu, 7. listopada, održava se prvi susret ovogodišnje Škole animatora. Svi srednjoškolci koji žele proći ovu cjelogodišnju edukaciju za biti animatori na DUGA-i i u ostalim aktivnostima naše župe mogu se prijaviti upisnicom koju mogu pronaći u našem župnom uredu. Susret počinje svetom misom u 18 sati.

U organizaciji Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, u srijedu, 4. listopada 2023. s početkom u 19. 30 sati u velikoj izložbenoj dvorani Galerije kraljice Katarine održat će se predstavljanje knjige mr. don Bojana Ivešića "Nastanak i uporaba vatikanske verzije 'navodnoga Stepinčeva pisma' iz 1943. sa referencijalnom dokumentima“ koja je nedavno izišla iz tiska u nakladi Medijskoga centra Vrhbosanske nadbiskupije.

Sakrament kršćanskog braka žele sklopiti: Luka Jarak, sin Valentina i Larise r. Šparavalo, iz župe sv. Mateja, Rudnik, i Marija Jurić, kći Petra i Željke r. Džono, iz naše župe. Njihovo će vjenčanje biti 6. listopada o. g. u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru; Dario Blažević, sin Igora i Jelene r. Matić, iz naše župe, i Marija Pavlović, kći Bože i Ines r. Kukić, iz župe sv. Petra i Pavla, Rotimlja. Njihovo će vjenčanje biti 7. listopada o. g. u župi sv. Petra i Pavla, Rotimlja; Igor Knežević, sin Darke i Nede r. Golemac iz naše župe i Vesna Lovrić, kći Mate i Marije r. Marić iz ove župe. Njihovo će vjenčanje biti 8. listopada o. g. u župi sv. Petra i Pavla.

ŽUPA SV. IVANA
apostola i evanđelista
SV. MISE
vidi tjedni raspored misa
LOKACIJA
Sva prava pridržana - Župa Sv. Ivana. Powered by ITO