BLAGOSLOV OBITELJI

blagoslov02Dragi župljani! Božićno i pobožićno vrijeme u mnogim župama posebna je prigoda kad dolazi svećenik radi blagoslova kuće, odnosno stana. Bog želi blagosloviti svaki trenutak našega života. Božji je blagoslov nešto najljepše što (u ove blagdanske dane) možemo sebi i jedni drugima poželjeti. Blagoslov predstalj
a razliku između praznine i punine života, između besmisla i smisla, između tuge i radosti. S blagoslovom se svaki trenutak našega života pretvara u blagdan, u pjesmu na čast Svevišnjemu. Neka i ovaj blagoslov bude nama poticaj da mi budemo jedni drugima izvor pravoga Božjeg blagoslova: mira, sreće, ljubavi, opraštanja, . Od svega je najvažnije, ako je ikako moguće, da članovi obitelji budu u što većem broju i da zajednički obnove svoju vjeru u utjelovljenog Sina Božjega – Isusa Krista. Božićni blagoslov obitelji na području naše župe nije bio od njezina osnutka. Stoga smo ove godine odlučili pohoditi sve obitelji – koje to žele. Popunjenih prijavnica za božićni blagoslov u naš župni ured stiglo je od 634 obitelji. Sve obitelji obilazimo od početnog kućnog broja. Blagoslov započinjemo u 9 sati, na dan koji je u rasporedu (dole) naznačen. Na stolu neka bude – po mogućnosti – križ, svijeća i blagoslovljena voda.
Molimo vas da nikakve priloge ne dajete nama svećenicima prilikom blagoslova, da se ne bi dovodili u neugodnu situaciju, i mi i vi, nego ako želite ispuniti petu crkvenu zapovijed (Doprinosite za crkvene potrebe) imate mogućnost dolaskom u župni ured u uredovno vrijeme.
Hvala na suradnji i razumijevanju te se radujemo našem zajedničkom susretu u vašim domovima i obiteljima.
Raspored blagoslivljanja obitelji po prijavama:
29. i 30. prosinca 2014.: Ulica: Kralja Tomislava
2. i 3. siječnja 2015.: Ulica: Dr. Ante Starčevića
4. i 5. siječnja 2015.: Ulica: Splitska
7. i 8. siječnja 2015.: Ulica: Stjepana Radića
9. i 10. siječnja 2015.: Ulica: Kneza Višeslava
12. siječnja 2015.: Ulice: Kralja Zvonimira, Tvrtka Miloša, Kralja Tvrtka
13. siječnja 2015.: Ulice: Dr. Mile Budaka, Crna ulica, Vokića i Lorkovića
14. siječnja 2015.: Ulice: Brune Bušića, Kardinala Stepinca, Kneza Domagoja
15. siječnja 2015.: Ulice: Zalik i sve druge adrese na istočnoj strani
About the Author