GODIŠNJE HODOČAŠĆE

 

1. Hodočašće u Hrasno

          Svake godine naši najvredniji i najrevniji Dugaši idu na nagradno hodočašće  Kraljici mira u župi Hrasno, Trebinjsko-mrkanska biskupija. Puna dva autobusa djece prate njihovi animatori. Djeca tamo sudjeluju na misi, procesiji i popodnevnom programu, na kojemu su ove 2007. godine nastupili pjevajući svoju himnu. Pobrali su veliki pljesak. Inače, na popodnevnom programu nastupaju mnoge folklorne i pjevačke skupine. Tu je prije tri godine pjevao naš Vis BIOS.

          Drago nam je primijetiti da djeca rado idu našoj Kraljici mira. Uvijek naš mostarski biskup Ratko slavi misu ili uz njegovu prisutnost jedan od hrvatskih biskupa. Djecu tamo počastimo sladoledom i slatkišima.

2. Hodočašće na Kupres

Prije pet godina, prigodom proslave Srednjo-uropskog katoličkog dana, naši Dugaši, zajedno s mladima koji su članovi našeg župnog pokreta BIOS, hodočastili su na Kupres, gdje je poslije misnog slavlja nastupio naš Vis Bios. Osim ovog hodočašća naši DUGAŠI išli su u Split i Vepric. No, u zadnje vrijeme, budući da su to jednodnevni izleti, izabrali su Gospino svetište u Hrasnu kao svoje godišnje hodočasničko odredište.