DNEVNE MOLITVE ČLANOVA POKRETA BIOS

I. JUTARNJE MOLITVE

1.  Anđeo Gospodnji

  • – Anđeo Gospodnji navijestio Mariji

>   I Ona je začela po Duhu Svetom

Zdravo Marijo …

  • – Evo Službenice Gospodnje

>   Neka mi bude po riječi tvojoj.

                    Zdravo Marijo …

  • – I Riječ je tijelom postala

>   I prebivala među nama  

                     Zdravo Marijo …

  • – Moli za nas, sveta Bogorodice

>   Da dostojni postanemo obećanja Kristovih.

Pomolimo se: Milost svoju, molimo Te Gospodine, ulij u duše naše da mi koji smo po anđelovu navještenju spoznali utjelovljenje Krista, Sina tvoga, po muci njegovoj i križu k slavi uskrsnuća privedeni budemo. Po istom Kristu Gospodinu našem. Amen!

Slava Ocu …

  • – Pokoj vječni daruj im Gospodine.

>   I svjetlost vječna svijetlila njima.

  • – Počivali u miru.

>   Amen!

2. MOLITVA MARIJI, MAJCI NADE

Marijo, Majko nade,

budi uz nas na našem putu!

Nauči nas naviještati Boga živoga;

pomozi nam da budemo svjedoci Isusa,

jedinog Spasitelja;

učini nas uslužnima prema bližnjemu,

darežljivima prema potrebnima,

vršiteljima pravde,

revnim graditeljima pravednijeg svijeta;

zauzmi se za nas koji djelujemo u povijesti,

sigurni da će se Očev plan ispuniti.

(Iz molitve Ivana Pavla II., EIE, 125).

3. MOLITVA SV. IVANU APOSTOLU I EVANĐELISTI

Bože, ti si nam po svetom Ivanu Apostolu i Evanđelisti otkrio tajnovite dubine svoje Riječi. Daj da umom proniknemo i srcem prihvatimo što nam je u Evanđelju objavljeno. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!

4. Molitva bl. Ivanu Merzu

Svemogući vječni Bože, u Ivanu Merzu dao si nam divan uzor kršćanskih vrlina. Svojim svetim životom on nam je pokazao kako se uz pomoć Tvoje milosti i u laičkom staležu može postići svetost života. Pomozi nam da ohrabreni njegovom ljubavlju prema Kristu i Crkvi idemo putem svetosti i nasljedujemo njegovu apostolsku revnost u širenju Tvoga Kraljevstva. Po njegovu zagovoru udijeli mi posebnu milost za koju te sada molim… ako je to na korist mome vječnom spasenju, a Tebi na slavu. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!

5.  Djela naša

Djela naša, molimo te Gospodine, milošću svojom preteci i pomoću prati, da svaka naša molitva i radnja s tobom započne i s tobom se dovrši. Po Kristu Gospodinu našem. Amen!

II. VEČERNJE MOLITVE

1. Molitvu Presvetome Trojstvu za obitelj

Slavimo te Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si dostojanstvo obitelji ustanovio na sliku svoga Trojstvenog zajedništva ljubavi.

Klanjamo ti se, Gospodine Isuse Kriste, Otkupitelju naš, jer si se udostojao roditi u ljudskoj obitelji i jer si svojom žrtvom na križu bračnu ljubav od rane grijeha iscijelio, te bračno i obiteljsko zajedništvo ljubavi i vjernosti učinio sakramentom svoga saveza s Crkvom.

Hvalimo te, Duše Sveti Tješitelju, koji po sakramentu ženidbe, zajedničkoj molitvi i nedjeljnoj euharistiji, kršćansku obitelj neraskidivo ujedinjuješ i posvećuješ, da može biti svetište života i škola kršćanske ljubavi.

Ponizno te molimo, Svemogući Bože, da se po uzoru na Svetu Obitelj, u našem kršćanskom domu, ostvari božanski naum o braku i obitelji – da naša obitelj bude istinska zajednica vjere, života i ljubavi. Po Kristu Gospodinu našemu. Amen!

2. ISPOVIJEST VJERE HRVATA KATOLIKA

Čvrsto vjerujem u Boga, Oca i Sina i Duha Svetoga. Životom želim potvrditi svoj krsni savez s Bogom i tako obnoviti sveti pradjedovski zavjet vjere u Isus Krista i vjernosti Katoličkoj Crkvi. Svoju odluku polažem u bezgrešno Srce presvete Bogorodice Marije. Najvjernija Odvjetnice na braniku stoj, čuvaj našu svetu vjeru i hrvatski dom. Amen!

(Ako se Ispovijest vjere Hrvata katolika moli oko 21 sat, onda se vjernici hrvati uključuju u nacionalni molitveni lanac, jer u taj sat hrvatski biskupi i svećenici blagoslivljaju sve koji mole, sve hrvatske obitelji i cijeli hrvatski narod).

3. MOLITVA GOSPI VELIKOGA ZAVJETA

Presveta Bogorodice i Majko naša!

Kraljice Hrvata, najvjernija Odvjetnice Hrvatske!

Izručujemo Ti, posvećujemo Ti narod i Crkvu Hrvata.

Povjeravamo se Tvojoj zaštiti.

„Blažena Ti što povjerova!” Umnoži nam vjeru, učvrsti nadu,

ojačaj našu ljubav da prolazimo zemljom čineći dobro,

da ustrajemo u pradjedovskoj vjernosti Petrovu Nasljedniku

u zajedništvu Katoličke Crkve.

Najvjernija odvjetnice Hrvatske, to te molimo! Amen!

(iz molitve Gospi velikoga zavjeta,F. Kuharić)

4. MOLITVA SVETOM JOSIPU ZA DOMOVINU
Sveti Josipe, glavaru svete Nazaretske Obitelji i čuvaru Crkve Božje, tebi se kroz stoljeća Crkva u Hrvata utjecala kao svome zaštitniku i tvom je zagovoru preporučivala svoje obitelji i cijeli narod.
Brižni poočime Spasitelja svijeta i prečisti zaručniče Svete Djevice, povjeravamo ti sve obitelji hrvatskoga naroda da zajedničkom dnevnom molitvom, ispune svoje poslanje i budu blagoslovljene ljubavlju, slogom, mirom i novim životom.
U ovim teškim vremenima izmoli našem narodu  i svim narodima zemlje mir u pravednosti i ljubavi. Zagovaraj nas pred Presvetim Trojstvom da ostanemo vjerni Isusu Kristu u Katoličkoj Crkvi, polazeći zemljom čineći dobro. Amen.

5. Na nakanu sv. Oca Pape izmolitiOče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu.