ŽUPNE OBAVIJESTI ZA TREĆU NEDJELJU DOŠAŠĆA

Danas je Treća nedjelja došašća – Nedjelja Caritasa. Sljedeća nedjelja je Četvrta nedjelja došašća. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

Od 13. prosinca 2021. do početka drugog polugodišta neće biti vjeronauka.
U sklopu manifestacije “Betlehemsko svjetlo mira 2021.” našu župu će posjetiti izviđači donoseći Betlehemsko svjetlo u petak, 17. 12. 2021., na misi u 18 sati.
U župnom uredu možete nabaviti kalendare za 2022. godinu.
U utorak, 14. prosinca 2021., od 9 do 12 i od 15 do 17 sati župni Caritas će dijeliti pomoć potrebitima.
Vrijeme Došašća (Adventa) u kojem se nalazimo ispunjeno je našim duhovnim hodom, rastom, obiteljskom molitvom i odricanjem. To je vrijeme koje nas poziva da budemo humani i činimo dobra djela. Stoga smo u Caritasu Mostarko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije ove godine odlučili sudjelovati u „adventskom programu“ postavljajući u dvorištu Caritasovog socijalnog i upravnog centra u Mostaru (u Zagrebačkoj ulici) adventsku kućicu u kojoj će biti izložene rukotvorine korisnika iz radionica za osobe s invaliditetom. Želja nam je svim posjetiteljima predstaviti i ostale aktualne Caritasove projekte i aktivnosti, te potaknuti javnost na sveopće zalaganje za pomoć bližnjima u potrebi u čemu se naš Biskupijski Caritas posebno ističe i prepoznaje. Na ovaj način želimo pokazati i dokazati kako je uz puno ljubavi i malo dobre volje moguće postići izuzetno vrijedna i zavidna postignuća. U konačnici želimo potaknuti sve ljude da osobnim zalaganjem ili vlastitim prilogom pomognu našu djelatnost koja je u cijelosti usmjerena onima koji bez naše pomoći teško mogu preživjeti. Naša će kućica biti otvorena svakim radnim danom u vremenu od 9 – 15  i od 17 – 20 sati, a nedjeljom od 7.30 do 13 sati. U to vrijeme naši će korisnici uz pomoć volontera i djelatnika Caritasa biti na raspolaganju svim zainteresiranima koji nas žele posjetiti i kupiti nešto od naših posebnih i izuzetno vrijednih radova. Nasuprot bezličnog konzumerizma i bespotrebne blagdanske rastrošnosti nudimo vam mogućnost da vaše odricanje i žrtvu usmjerite u konkretno djelo ljubavi. Kupovinom ovih proizvoda priuštit ćete sebi ili nekoj dragoj osobi vrijedan i neobičan dar, ali istodobno pomoći i podržati Caritasove aktivnosti za osobe s invaliditetom.

Sakrament kršćanskog braka žele sklopiti: Filip Miljko, sin Gordana i Jadranke r. Vladić, iz ove župe i Dragana Totić, kći Maria i Ljubice r. Čalić, iz župe sv. Petra i Pavla, Mostar. Njihovo vjenčanje će biti 18. 12. 2021. u župi sv. Petra i Pavla u Mostaru. Ukoliko netko zna za neku zapreku dužan je to priopćiti župniku zaručnika.Milostinja 3. nedjelje došašća određena  je za Caritas.
Svakim danom je krunica u 17:25 sati. Ponedjeljkom iza večernje svete mise je krunica Božanskog milosrđa. Četvrtkom nakon svete mise je pobožnost Presv. oltarskom sakramentu. Srijedom i nedjeljom krunicu predmole BIOS-ovci.
Pjevanje na zornicama kroz 3. i 4. nedjelju došašća: utorak i subota veliki župni zbor; srijedom i četvrtkom gđa Relota i gđica Miličević; ponedjeljkom i petkom gosp. Majksner i gosp. Glavina.
Župni bar radi nedjeljom nakon svih misa i nakon mise zornice. Prva pričest u našoj župi planirana je za 24. travnja 2022. godine, a krizma za 14. svibnja 2022. godine u 11 sati.

About the Author