ŽUPNE OBAVIJESTI ZA PRVU NEDJELJU DOŠAŠĆA

Danas je Prva nedjelja došašća i započela je nova liturgijska godina C. Sljedeća nedjelja je druga nedjelja došašća i prva nedjelja u mjesecu. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati. Nakon mise u 11 sati bit će pobožnost Presv. Oltarskom Sakramentu za obitelji. Pobožnost će animirati naša župna zajednica OAZA ljubavi. Nakana je: obitelji mole za obitelji.

Od sutra zornice u 6 sati. Pola sata prije svake svete mise mogućnost za ispovijed.

Sutra, ponedjeljak 29. 11. 2021., od 9 sati je ispovijed starih, bolesnih i nemoćnih u našoj župi prema zaprimljenim prijavama.

Župni vjeronauk prema već objavljenom i ustaljenom rasporedu.

Od 2. 12. 2021. tj. četvrtak primat će se predbilježbe misnih nakana za mjesece siječanj i veljaču 2022. To možete učini u župnom uredu radnim danom tj. od ponedjeljka do petka u uredovno vrijeme od 9 do 12 sati i od 15 do 17 sati.

Župne aktivnosti: subotom u 9 sati ministrantski susret, u 10 sati karitativna i kreativna, u 10 sati proba zbora za župni VIS Gloria, u 11:30 proba za dječji zbor “Anđeli sv. Ivana”.

U dane od 3. do 5. prosinca tj. petak, subotu i nedjelju u našoj župi bit će krizmanički tečaj koji će voditi animatori Kursilja. Molim krizmanike da dođu u petak u 20 sati. Subotu ćemo posvetiti cijeli dan krizmaničkom tečaju koji će završiti u nedjelju s misom u 11 sati. Molim roditelje da te dane suspendiraju sve aktivnosti za krizmanike i krizmanice i upute ih u župu kako bi mogli nesmetano sudjelovati.

Nastavljamo s akcijom župnog Caritasa Moje malo nekom znači mnogo. Molim da se u ovom tjednu donesu higijenske potrepštine. Isto tako započinjemo u ovom tjednu s akcijom Paket ljubavi. To možete učiniti tako da pripremite paket s osnovnim namirnicama u vrijednosti 20-30 KM ili u novcu predati u župni ured. Zahvaljujem svima koji sudjeluju u ovim župnim akcijama.

Prva pričest u našoj župi planirana je za 24. travnja 2022. godine, a krizma za 14. svibnja 2022. godine.

Molimo vas, iako postoji popis, da se prijavite za blagoslov obitelji. Ukoliko budu dopuštale epidemiološke mjere ove godine bi svećenici iza Božića pošli u godišnji posjet obiteljima naše župe. Molimo vas da to učinite u uredovno vrijeme. Zahvaljujemo na suradnji.

U četvrtak, 2. prosinca 2021., u 20 sati u katedralnoj dvorani organizira se tribina za mlade naslovljena U zdravom tijelu zdrav duh. Gost predavač je Blanka Vlašić. Potičemo mlade da pođu i poslušaju njezino svjedočanstvo.

Nakon mise imate mogućnost u župnom atriju posjetiti adventski sajam i kupiti različite rukotvorine koje su pripremili naši mladi iz župe.

U prošlom tjednu preminuli su : Željko Budimir i Vjekoslav Artuković.

Rasporede misa, pobožnosti i župnih aktivnosti imate na web stranici naše župe i Vjesniku.

About the Author