ŽUPNE OBAVIJESTI ZA NEDJELJU KRISTA KRALJA

Danas je svetkovina Isus Krist – Kralj svega stvorenja. Sljedeća nedjelja je prva nedjelja došašća. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

Sljedeće nedjelje svečanu svetu misu u 18 sati predvodit će naš biskup Petar. Povod tomu jesu obećanja članova BIOSa i OAZAe.

U srijedu u 20 sati pobožnost Presv. Oltarskom sakramentu i duhovna obnova za članova BIOSa i OAZAe. Klanjanje i sve pobožnosti u crkvi uvijek su otvorene za sve koji žele sudjelovati bez obzira jesu li ili nisu članovi BIOSa ili OAZAe.

Sljedeće nedjelje je u našoj župi adventski sajam. Na njemu ćete iza svake mise moći nabaviti od novih liturgijskih kalendara pa do adventskih vijenaca.

Župni vjeronauk prema već objavljenom i ustaljenom rasporedu. U četvrtak neće biti vjeronauka.

Župne aktivnosti: subotom u 9 sati ministrantski susret, u 10 sati karitativna i kreativna, u 10 sati proba zbora za župni VIS Gloria, u 11:30 proba za dječji zbor “Anđeli sv. Ivana”.

Molim da kroz ovaj tjedan prijavite stare, bolesne i nemoćne koje bi trebalo posjetiti za božićnu ispovijed. Molimo vas da to učinite u župnom uredu u uredovno vrijeme s točnom adresom i brojem telefona.

U dane od 3. do 5. prosinca tj. petak, subotu i nedjelju u našoj župi bit će krizmanički tečaj koji će voditi animatori Kursilja. Kursiljo – Mali tečaj kršćanstva jest crkveni pokret nastao u Španjolskoj. Od 1974. godine djeluju u našem narodu. Kroz te dane u našoj župi će biti 12 a možda i više animatora iz Kursilja. Molim obitelji koje su voljne kroz te dane mlade animatore primiti na konak tj. noćenje da se jave u župni ured. Do sada su se prijavile 4 obitelji. Hvala im.

Nastavljamo s akcijom župnog Caritasa Moje malo nekom znači mnogo. Molim župljane da u sljedećem tjednu u uredovno vrijeme i vjeroučenike svih uzrasta dolazeći na župni vjeronauk sa sobom ponesu rižu.

Za čišćenje crkve prijavilo se devet osoba. Hvala im. Ukoliko ima onih koji se žele još prijaviti molim da to učine čim prije.

Sakrament kršćanskog braka žele sklopiti: Tomislav Groznica, sin Marka i Milke r. Ivandić, iz župe sv. Mateja i Klara Opačak, kći Nikole i Koraljke r. Vegar, iz ove župe. Njihovo vjenčanje će biti 27. studenog o. g. u ovoj župi. Ukoliko netko zna za neku zapreku dužan je javiti župnicima zaručnika.

Stigao je novi broj Crkve na kamenu i Maka. Pretplatnici i ostali koji žele kupit novi broj Crkve na kamenu i Mak mogu to učiniti na izlazima iz crkve kod ministranata.

U prošlom tjednu preminuli su : Davor Andrić, Dinka Budimir i Ljubomir Pranjić.

Rasporede misa, pobožnosti i župnih aktivnosti imate na web stranici naše župe i Vjesniku.

About the Author