ŽUPNE OBAVIJESTI ZA DRUGU NEDJELJU DOŠAŠĆA

Danas je Druga nedjelja došašća – prva nedjelja u mjesecu. Sljedeća nedjelja je Treća nedjelja došašća – Nedjelja Caritasa. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati.

Molim sve koji žele pripremiti kolače za sljedeću Nedjelju Caritasa da to učine i dostave ih u subotu, 11. 12. 2021., od 18:30 (nakon večernje svete mise) do 20 sati. U nedjelju nakon misa ponudit ćemo ih za dobrovoljni prilog koji će ići za biskupijski Caritas. Na Misijsku nedjelju od prodaje kolača, poštovani župljani, prikupili ste za misije 1799,70 KM. Hvala vam.

Zornice su u 6 sati. Pola sata prije svake svete mise mogućnost za ispovijed.

U srijedu, 8. 12. 2021., ispovijed starih, bolesnih i nemoćnih u župi. Taj dan župni ured neće raditi. Svete mise taj dan, na svetkovinu Bezgrešnog začeće B. D. Marije su u 6 (zornica), 7 i 18 sati.

U srijedu u 20 sati bit će pobožnost Presv. Oltarskom sakramentu za mlade i BIOS. Nakon toga bit će sastanak BIOSa. Molim sve članove BIOSa da svoje obveze prilagode i sudjeluju kako na pobožnosti tako i na sastanku.

Župni vjeronauk prema već objavljenom i ustaljenom rasporedu. Srijedom neće biti termin u 20 sati za vjeronauk.

Od 2. 12. 2021.  primaju se predbilježbe misnih nakana za mjesece siječanj i veljaču 2022. To možete učiniti u župnom uredu radnim danom tj. od ponedjeljka do petka u uredovno vrijeme od 9 do 12 sati i od 15 do 17 sati.

Župne aktivnosti: subotom u 9 sati ministrantski susret, u 10 sati karitativna i kreativna, u 10 sati proba zbora za župni VIS Gloria, u 11:30 proba za dječji zbor “Anđeli sv. Ivana”.

Završili smo s akcijom župnog Caritasa Moje malo nekom znači mnogo. Molim članove svih uzrasta karitativne sekcije da u subotu dođu u 10 sati. Još uvijek traje akcija Paket ljubavi. To možete učiniti tako da pripremite paket s osnovnim namirnicama u vrijednosti 20-30 KM ili u novcu predati u župni ured. Zahvaljujem svima koji sudjeluju u ovim župnim akcijama.

Prva pričest u našoj župi planirana je za 24. travnja 2022. godine, a krizma za 14. svibnja 2022. godine.

Molimo vas, iako postoji popis, da se prijavite za blagoslov obitelji. Ukoliko budu dopuštale epidemiološke mjere ove godine bi svećenici iza Božića pošli u godišnji posjet obiteljima naše župe. Molimo vas da to učinite u uredovno vrijeme. Zahvaljujemo na suradnji.

Nakon mise imate mogućnost u župnom atriju posjetiti adventski sajam i kupiti različite rukotvorine koje su pripremili naši mladi iz župe. Potičem vas da svojom kupovinom cijenite trud i napor naših mladi koji se trude djelovati u ovoj župi unatoč različitim ovo vremenskim protivštinama. Oni svojim trudom nastoje izgrađivati ovu župnu zajednicu. Budimo Bogu zahvalni na njima i na onima koji su ih odgojili da budu crkveni. Plodovi Duha Svetoga, kako piše sv. Pavao, su: ljubav, radost, mir, strpljivost, blagost, dobrota, vjernost, krotkost i uzdržljivost (usp. Gal 5, 22). Ti darovi izgrađuju svaku pa i ovu zajednicu.

Zamolio bih osobe koje su se prijavile za čišćenje crkve i koji to mogu da dođu u utorak iza večernje mise kako bi se crkva očistila. Oni koji su se prijavili za subotu bit će o tome blagovremeno obaviješteni u župnim obavijestima i web stranici naše župe. Rasporede misa, pobožnosti i župnih aktivnosti imate na web stranici naše župe i Vjesniku.

About the Author