ŽUPNE OBAVIJESTI ZA 33. NEDJELJU KROZ GODINU

biblija_i_krunica.jpg

Danas je 33. nedjelja kroz godinu. Sljedeća nedjelja je svetkovina Isus Krist – Kralj svega stvorenja. Svete mise su u 7, 9, 11 i 18 sati. Na svečanoj svetoj misi u 11 sati bit će uvođenje ministranata u službu.

Župni vjeronauk i ostale župne aktivnosti redovito prema već objavljenom rasporedu.

U dane od 3. do 5. prosinca tj. petak, subotu i nedjelju u našoj župi bit će krizmanički tečaj koji će voditi animatori Kursilja. Kursiljo – Mali tečaj kršćanstva jest crkveni pokret nastao u Španjolskoj. Od 1974. godine djeluju u našem narodu. Kroz te dane u našoj župi će biti 12 a možda i više animatora iz Kursilja. Molim obitelji koje su voljne kroz te dane mlade animatore primiti na konak tj. noćenje da se jave u župni ured.

Nastavljamo s akcijom župnog Caritasa Moje malo nekom znači mnogo. Molim župljane da u sljedećem tjednu u uredovno vrijeme i vjeroučenike svih uzrasta dolazeći na župni vjeronauk sa sobom ponesu brašno.

Neke župljanke su se raspitivale za čišćenje crkve i ponudile svoju pomoć. Oni koji su za to zainteresirani neka se jave u župni ured kako bismo mogli organizirati grupe za čišćenje crkve.

Sakrament kršćanskog braka žele sklopiti: Petar Anđelić, sin Miroslava i Sanje r. Šimunović, iz ove župe i Doris Čović, kći Dražana i Marine r. Arapović, iz ove župe. Njihovo vjenčanje će biti 19. studenog o. g. u ovoj župi. Petar Marić, sin Zlatka i Silvane r. Sivrić, iz župe sv. Jakova, Međugorje i Katarina Marić, kći Joze i Ruže r. Miličević, iz ove župe. Njihovo vjenčanje će biti 20. studenog o. g. u ovoj župi. Ukoliko netko zna za neku zapreku dužan je javiti župnicima zaručnika.

Stigao je novi broj Crkve na kamenu i Maka. Pretplatnici i ostali koji žele kupit novi broj Crkve na kamenu i Mak mogu to učiniti na izlazima iz crkve kod ministranata.

U četvrtak, 18. studenog 2021., u Vukovarskoj ulici kod križa biti će zajednička molitva. Nakon svete mise zaputit ćemo se s upaljenim svijećama i prisjetiti se stradanja vukovaraca u domovinskom ratu.

U petak, 19. studenog, od jutarnje mise do 16 sati bit će cjelodnevno klanjanje u godini sv. Josipa.

U okviru Tropletovih dana kulture 2021, HKZ TROPLET u suradnji s župom Marija Majka Crkve – Katedrala, Mostar, organizira predstavljanje knjige dr. Krunoslava Draganovića “Katalog župa i nazadovanje katoličkog elementa u Bosni i Hercegovini u XVII. stoljeću”. Predstavljanje uz prigodan glazbeni program će se održati u nedjelju, 14. studenoga, poslije večernje mise, u velikoj katedralnoj dvorani. HKZ Troplet već tradicionalno organizira i susret crkvenih bendova i vokalno instrumentalnih sastava mladih iz hercegovačkih župa. Susret i koncert će se održati u srijedu, 17. studenoga u župi svetih Petra i Pavla u Mostaru (Franjevački samostan) nakon večernje svete mise. Program započinje zajedničkom Misom u 18 sati, a nastavit će se pojedinačnim nastupima u crkvenoj kripti. Navečer, 18. studenoga, nakon molitve vjernika iz svih mostarskih župa u Vukovarskoj ulici, baklje će biti upaljene na Humu ponad Mostara, ispod Jubilejskoga križa, u 25 minuta do 8 sati u spomen na 25. kolovoza 1991. godine, kada je počela velikosrpska agresija na grad Vukovar.

U prošlom tjednu preminula je: Kata Čutura.

About the Author