ZAVRŠILI SU LJETNI DANI DUGE

duga_obojeni_logo_2.jpgU nedjelju, 18. 7. 2010. s Misom u 9 sati završio je dvotjedni ljetni program za našu djecu: Ljetni dani Duge – DUGA PRUGA, koju priređujemo u našoj župi već devetu godinu zaredom. U prvom tjednu, od 5. do 10. 7. bilo je 175 djece od  4. do 7. razreda osnovne škole. U drugom tjednu sudjelovalo je 105 djece, od 1. do 3. razreda. S djecom je u oba tjedna radilo oko 80 animatora, od kojih su većina članovi našeg župnog pokreta mladih BIOS. Svaki dan, pod vodstvom naših animatora, djeca su uživala u molitvi, pjesmi, grupnim igrama i međusobnom grupnom natjecanju. Svaki dan program je počinjao u 8,30 sati s pjesmom i molitvom, potom bi se na našem župnom igralištu i u župnoj dvorani nastavljalo s natjecateljskim igrama. Oko 13,30 sati završavale bi igre s pjevanjem himne Duge i proglašavao bi se pobjednik dana. Na kraju tjedna proglašavala bi se grupa koja je pobijedila u sveukupnu natjecanju te bi im se podijelile primjerene nagrade. S obje grupe djece organizirali smo jednodnevne izlete na Mostarsko blato, na području župe Polog.

U nedjelju, 18. 7. 2010. s Misom u 9 sati završio je dvotjedni ljetni program za našu djecu: Ljetni dani Duge – DUGA PRUGA, koju priređujemo u našoj župi već devetu godinu zaredom. U prvom tjednu, od 5. do 10. 7. bilo je 175 djece od  4. do 7. razreda osnovne škole. U drugom tjednu sudjelovalo je 105 djece, od 1. do 3. razreda. S djecom je u oba tjedna radilo oko 80 animatora, od kojih su većina članovi našeg župnog pokreta mladih BIOS. Svaki dan, pod vodstvom naših animatora, djeca su uživala u molitvi, pjesmi, grupnim igrama i međusobnom grupnom natjecanju. Svaki dan program je počinjao u 8,30 sati s pjesmom i molitvom, potom bi se na našem župnom igralištu i u župnoj dvorani nastavljalo s natjecateljskim igrama. Oko 13,30 sati završavale bi igre s pjevanjem himne Duge i proglašavao bi se pobjednik dana. Na kraju tjedna proglašavala bi se grupa koja je pobijedila u sveukupnu natjecanju te bi im se podijelile primjerene nagrade. S obje grupe djece organizirali smo jednodnevne izlete na Mostarsko blato, na području župe Polog.

U prvom tjednu odvezli smo djecu i animatore na izlet s četiri autobusa, a u drugom tjednu vozili smo ih s dva autobusa.  Djeca su na Mostarskom blatu imala cjelodnevni organizirani program s grupnim i grama i rekreacijom. U prvom tjednu s djecom i animatorima slavili smo dva puta večernje svete Mise, a u drugom tjednu jednu večer bila je Misa, a drugu večer djeca su imala svoje molitve koje su uz svoju upaljenu svijeću prikazivali Bogu, pred oltarom u župnoj crkvi.

U petak, 16. 7. 2020. završile su natjecateljske igre za djecu, pa smo, kao i svake godine u 20 sati imali igre za roditelje i koncert koji je imao naš vokalno instrumentalni sastav BIOS. Djeca i roditelji uživali su u igri i pjesmi do 23 sata. U subotu, 17. 7. 2010, kao i dosadašnjih godina organizirali smo izlet i za animatore na Mostarsko blato. Cijeli dan su uživali u kupanju, igrama i roštiljanju. Ovaj izlet im je jedna vrsta zahvale i nagrade za sav trud i ljubav koji su uložili za pripreme i vođenje DUGE-PRUGE. Vrlo je važno da naši mladi rade s djecom, da se i oni zajedno druže i da zajedno rastu u vjeri, nadi i ljubavi.

Sveukupni program DUGA-PRUGA završava danas sa svetom Misom zahvalnicom u 9 sati. Zahvalit ćemo Bogu na svim dobročinstvima koje nam je dao i s kojima nas je pratio ovih petnaest dana intenzivnog druženja. Na kraju mise djeca će otpjevati svoju himnu, te ćemo ih poslije mise obilato počastiti čokoladom i slatkišima.

Bogu hvala na svemu jer je sve ovo događanje bilo u ljubavi, i jer je sve prošlo u najboljem redu. Iskreno se zahvaljujemo našoj prekrasnoj djeci i našim izvrsnim  animatorima na svemu, posebno na suradnji i zajedništvu. Zahvaljujemo:  poduzeću Autoprevoz iz Mostara, poduzeću ZK Office iz Mostara, te poduzeću Bininvest iz Posušja bez čije pomoći DUGA-PRUGA  ne bi ovako dobro uspjela.

don Krešo Puljić, župnik

About the Author

Leave a Reply