ZAVRŠILI SU LJETNI DANI DUGE

duga_obojeni_logo_2.jpgDanas, u nedjelju, 3. 7. 2011. s Misom u 9 sati završava dvotjedni ljetni program za našu djecu…

duga_obojeni_logo_2.jpgDanas, u nedjelju, 3. 7. 2011. s Misom u 9 sati završava dvotjedni ljetni program za našu djecu: Ljetni dani DugeDUGA PRUGA, koju priređujemo u našoj župi već desetu godinu zaredom. U prvom tjednu, od 20. do 25. 6. bilo je 150 djece od 4. do 7. razreda osnovne škole. U drugom tjednu, od 27. lipnja do 2. srpnja sudjelovalo je 130 djece, od 1. do 3. razreda. S djecom je u oba tjedna radilo oko 120 animatora, od kojih su većina članovi našeg župnog pokreta mladih BIOS. Svaki dan, pod vodstvom naših animatora, djeca su uživala u molitvi, igrokazima, pjesmi, plesu, grupnim igrama i međusobnom grupnom natjecanju. Svaki dan program je počinjao u 8,30 sati s pjesmom i molitvom, potom bi se na našem župnom igralištu i u župnoj dvorani nastavljalo s natjecateljskim igrama. Oko 13 sati završavale bi igre s pjevanjem himne Duge i proglašavao bi se pobjednik dana. Pobjednici ovogodišnje jubilarne DUGE-PRUGE 2011. bili su u prvom tjednu ŽUTI, a u drugom TAMNOPLAVI. Animator ove jubilarne Duge-Pruge 2011. proglašen je Ivan Brajković. S obje grupe djece organizirali smo jednodnevne izlete na Mostarsko blato, na području župe Polog.

U prvom i drugom tjednu odvezli smo djecu i animatore na izlet s dva autobusa. Djeca su na Mostarskom blatu imala cjelodnevni organizirani program s grupnim igrama i rekreacijom. U oba tjedna s djecom i animatorima slavili smo utorkom večernju svetu Misu, s time da smo u prvome tjednu imali klanjanje pred Presvetim u subotu, a u drugom tjednu četvrtkom gdje su djeca svoje molitve napisane na papiriću uz upaljenu svijeću prikazivali Bogu, pred oltarom u župnoj crkvi. To je najdirljiviji trenutak čitavog tjedna, gdje su djeca na poseban način zahvalila Bogu za dane Duge, te molila za roditelje, svoje odgojitelje, animatore, suradnike, …

U petak, 1. 7. 2011. završile su natjecateljske igre za djecu, pa smo, kao i svake godine u subotu u 19 sati imali igre za roditelje a zbog kišnog vremena nismo nažalost bili u mogućnosti izvesti i zakazani koncert koji je trebao imati naš vokalno instrumentalni sastav BIOS. Djeca i roditelji uživali su, u svakom slučaju, u igri i pjesmi u višenamjenskoj dvorani do 23 sata.

U iduću subotu, 9. 7. 2011., kao i dosadašnjih godina organizirat ćemo izlet i za animatore na Mostarsko blato. Ovaj izlet im je jedna vrsta zahvale i nagrade za sav trud i ljubav koji su uložili za pripreme i vođenje DUGE-PRUGE. Vrlo je važno da naši mladi rade s djecom, da se i oni zajedno druže i da zajedno rastu u vjeri, nadi i ljubavi.

Sveukupni program DUGA-PRUGA završava danas sa svetom Misom zahvalnicom u 9 sati. Zahvalit ćemo Bogu na svim dobročinstvima koje nam je dao i s kojima nas je pratio ovih petnaest dana intenzivnog druženja. Kao što lijepo reče jedan animator: "Šteta što ne traju mjesec dana". Ovo nam je poticaj za još više rada i ljubavi sa vašom i našom djecom.

Bogu hvala na svemu jer je sve ovo događanje bilo u ljubavi, i jer je sve prošlo u najboljem redu. Iskreno se zahvaljujemo našoj prekrasnoj djeci i našim izvrsnim animatorima na svemu, posebno na suradnji i zajedništvu. Bog vam uzvratio stostruko na svakom dobrom djelu, primjeru i ljubavi uloženoj u ovu manifestaciju!

About the Author

Leave a Reply