VAŽNO ZA HODOČAŠĆE U SVETU ZEMLJU

izrael.jpgSvi oni koji su se prijavili za hodočašće u Svetu zemlju iduće godine (11.-18.3.) trebaju izvršiti uplatu druge rate kroz ova dva dana. Plan puta pogledajte ovdje!

Svi oni koji su se prijavili za hodočašće u Svetu zemlju iduće godine (11.-18.3.) trebaju izvršiti uplatu druge rate kroz ova dva dana.

Plan puta i sve što je vezano za ovo hodočašće možete pogledati ovdje:

 

 

Udruga Sveta zemlja, Kralja Tomislava bb; 88260 Čitluk, BiH;

www.svetazemlja.com; e-mail: mika.stojic@gmail.com

Tel. +387 36 650 126, Faks: +387 36 650 156; Mobitel: +387 63 324 323, +387 63 321 210

SVETA ZEMLJA, 11/18. 03. 2014.

 

11. 03. Zagreb – Tel Aviv – Nazaret
Sastanak u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso tri sata prije polijetanja zrakoplova.  Detaljan carinski pregled prije poleta zrakoplova Sun D’Or za Tel Aviv. Nakon carinskih formalnosti u zračnoj luci Ben Gurion, nastavak putovanja prema Nazaretu. Smještaj u hotelu Rimonim, večera, noćenje.
12. 03. Nazaret – Haifa – Gora Karmel
Razgled Bazilike, crkve sv. Josipa, sinagoge i crkve Marijinog izvora. Sv. Misa u Bazilici Navještenja. Ručak. Zatim odlazak prema Haifi, lučkom gradu na sjeveru Izraela, posjet brdu Karmelu na kojem je djelovao prorok Ilija, Ilijinoj špilji u crkvi Gospe karmelske i samostanu Stella maris. Panoramski razgled Bahajskih vrtova. Povratak u hotel, večera, noćenje.
13. 03.  Nazaret – Brdo Blaženstava – Tabga – Kafarnaum – Galilejsko jezero – Kana Galilejska
Poslije doručka, odlazak do Tabghe. Obilazak crkve čudesnog umnoženja kruha i riba, te posjet crkvi  Sv. Petra (crkva Petrova prvenstva) u istom mjestu. posjet Kafarnaumu, gradu u kojem je Isus proveo najviše vremena tijekom svog javnog djelovanja, razgled ostataka starog grada, sinagoge i Petrove kuće. Misa na Brdu Blaženstava, ručak, te poslije ručka  odlazak do Galilejskog jezera. Vožnja čamcem po jezeru. Slijedi odlazak u Kanu Galilejsku. Obnova bračnih zavjeta u crkvi prvog Isusova čuda. Povratak u hotel, večera, noćenje.
14. 03. Nazaret – Tabor –  Jerihon – Mjesto Isusova krštenja (Qaser Yehuda) – Jeruzalem  
Poslije doručka putovanje do brda Tabora i Bazilike Preobraženja. Sv. Misa. Nakon sv. Mise odlazak na rijeku Jordan, na mjesto Isusova krštenja. Ručak u Jerihonu, te nakon ručka razgled Jerihona, najstarijeg grada na svijetu  – Zakejeva smokva, Brdo kušnje, te odlazak u Jeruzalem. Smještaj u hotelu Jerusalem Gold.
15. 03. Jeruzalem – Maslinska gora – Cenacolo (Posljednja večera)
Posjet crkvi sv. Ane, posvećene Gospinu rođenju i ribnjaku Bethezda. Maslinska gora: kapela Uzašašća, crkva Očenaša, crkva Dominus flevit (Gospodin je plakao), Crkva svih naroda (Maslinski vrt u kojem se Isus znojio krvavim znojem). Ručak u restoranu Casanova. Poslije ručka nastavak razgleda koji počinje usponom do brda Sion, i posjeti crkvi Sv. Petra od pijetlova pijeva (Kaifin dvor). Obilazak crkve Dormitio Mariae  (Marijino usnuće), zatim Cenacolo, mjesto Posljednje večere. Davidov grob. Sv. Misa u franjevačkoj crkvi uz Cenacolo. Povratak u hotel, večera, noćenje.
16. 03. Jeruzalem – Betlehem – Ein Karim – Zid Plača (Zapadni zid hrama)
Poslije doručka odlazak u Betlehem. Posjet Pastirskim poljima, te odlazak u stari dio grada do trga Jaslica (Manger). Bazilika Rođenja Isusova, špilja sv. Josipa i sv. Jeronima, bazilika sv. Katarine. Sv. Misa. Ulazak u špilju Isusova rođenja, te ručak u restoranu Casanova. Nakon ručka nastavak putovanja prema Ein Karimu, rodnom mjestu Ivana Krstitelja, posjet crkvi Marijina i Elizabetina susreta, te posjet crkvi rođenja Sv. Ivana Krstitelja. Posjet Zidu plača (Zapadni zid), ostatku nekadašnjeg Hrama. Povratak u hotel, večera, noćenje.
17. 03. Jeruzalem – Via dolorosa – Qumran – Mrtvo More
U 06:00 sati Križni put do Crkve Kristova groba koji počinje od Kapele bičevanja i osude, te bazilike Ecce homo. Po završetku križnog puta sv. Misa u crkvi Kristova groba. Nakon sv. Mise razgled Bazilike. Ručak u Casanovi. Poslije ručka odlazak do Mrtvog Mora, kupanje. Zatim posjet Qumranu, mjestu pronalaska svitaka s Mrtvog mora. Povratak u hotel, večera, noćenje.
18. 03. Jeruzalem – Tel Aviv – Zagreb
Rani doručak, te vožnja autobusom do zračne luke Ben Gurion. Nakon detaljne carinske kontrole, polet zrakoplova za Zagreb.


CIJENA ARANŽMANA: 1.420 USD

DJECA DO 12 GODINA: 990,00 USD.

Doplata za prijevoz autobusom do Zagreba i ručak u povratku: 120,00 KM 

Doplata za jednokrevetnu sobu: 390 USD

Cijena uključuje:

– prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Tel Aviv – Zagreb, pristojbe u zračnim lukama;

– smještaj u hotelima na bazi polupansiona i 6 ručaka u restoranima na terenu koji obilazimo;

– prijevoz autobusima visoke turističke klase;

– sve ulaznice za povijesne lokalitete, te prijevoz taxi vozilima do Brda Tabor;

– stručnog vodiča, te napojnice vozaču; –

– vožnju brodom Galilejskim jezerom;

– putničko zdravstveno osiguranje;

– molitvenik, kapa i kišna kabanica.

 

 

Dodatne informacije vezane za putovanje u Izrael

Carinske formalnosti

Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu. Vrjednije (profesionalne) fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz Bosne i Hercegovine.

Putna prtljaga

U zrakoplov je dozvoljeno unijeti  samo 1 komad prtljage i to onaj koji odgovara propisanim mjerama – da može stati u pretinac iznad sjedala putnika (do 7 kg). Podsjećamo vas da se u prtljazi ne smije nalaziti oštri predmeti (nožići, turpije za nokte, škarice, tekućina preko 100 ml – ovo pravilo posebno vrijedi za povratak – ni u kom slučaju ne stavljati vodu iz Jordana koju kupite u bočicama u ručnu prtljagu…). Takve stvari stavite u veliki kofer koji se predaje u avion a koji ne ide s vama (do 20 kg).

Novac

Izraelska novčana jedinica je Šekel, u opticaju je i Američki Dolar. U većim trgovinama i hotelima primaju se i kreditne kartice – Visa, Master, Diners, American. Sve se može plaćati dolarima osim što valja imati malo sitniša za odlazak u WC pogotovo ako treba ubaciti novčić u automat.

Odjeća i obuća

Odjeća i obuća treba biti pogodna za duža stajanja i šetnje. Temperatura u Izraelu u lipnju slična je temperaturi u Hercegovini i Dalmaciji, stoga treba ponijeti laganu i prozračnu odjeću. Ponijeti pristojnu odjeću – ramena i koljena moraju biti pokrivena prilikom posjeta sakralnim objektima.

GSM telefoniranje

Naši GMS operateri imaju ugovore s lokalnim kompanijama: Orange i Cellcom. Cijena minute poziva prema Hrvatskoj i B i H iznosi oko 2,50 EUR od 08 – 20 h, noću oko 2,00 EUR, dok je cijena SMS poruke oko 0,70 EUR. Telefoniranje iz soba je preskupo.

Lopovi – najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata i krupniji novac i dokumente čuvati u njoj u njedrima, a ostalo u džepu. Kupovanje izvan trgovina je opasno jer tu lopovi koriste gužvu i kradu. Nisu nasilni pa su zato neprimjetni, ali vješti.

Gdje god budemo slavili sv. misu običaj je dati mali slobodni prilog za crkvu ili lemuzinu.

Svi ćete dobiti kape od nas, a kapa na glavi je obvezna za muške kad se posjećuje Zid plača (Zapadni zid hrama)

Sunčane naočale i kupaći kostim trebaju vam radi kupanja u Mrtvomu moru. Poželjno je da svi uđu u Mrtvo more.

Voda za piće – Voda u česmama je zdrava, a voda se može kupiti u autobusu. Ako slučajno voda nije za piće bit ćete na to upozoreni jer piše i na engleskom jeziku.

Piće uz objed: uz objed se servira voda i  možda neki sokovi s vodom. Piće je prilično skupo.

Slikanje i snimanje: Na većini lokaliteta je dozvoljeno, ali ako negdje nije, bit ćete obaviješteni. Zabranjeno je fotografiranje vojnih i policijskih objekata.

U sobama u hotelu ne ostavljati ništa vrijedno. Koristiti sefove na recepciji hotela. Novac i putovnicu uvijek imati sa sobom.

Imat ćemo prigodne molitvenike i pjesmarice. Svi ćete stoga moći sudjelovati u pjesmi i molitvi.

Bračni parovi moći će obnoviti bračne zavjete u Kani Galilejskoj i dobiti prigodnu diplomu.

Kupovanje suvenira: na svakom mjestu koje posjećujemo može se nabaviti nešto što je za to mjesto karakteristično.

Prijava za hodočašće

Prigodom prijave trebate nam saopćiti: Ime, prezime, Adresu, mobitel ili telefon, broj putovnice, JMBG ili OIB (datum rođenja). Putovnica mora vrijediti barem do 20. 12. 2013.

Plaćanje hodočašća

Plaćanje gotovinom ili na rate za hodočasnike iz B i H (VISA Clasic karticom Unicredit banke) u Turističkoj agenciji G – tour Međugorje u Bijakovićima, a preko računa za:

G-TOUR MEÐUGORJE, d. o. o, Bijakovići b. b., 88266 Međugorje. JIB: 4227300700003

Tel: +387 36 650 126; +387 36 650 127; Fax: +387 36 650 156;

E-mail: info@gtour-medjugorje.comwww.gtour-medjugorje.com

Žiro račun: 3381202201083757 kod Unicredit Banka d.d. Mostar.

Svrha doznake: Hodočašće u Izrael

Plaćanje za hodočasnike iz Hrvatske i inozemstva uplatom za

G-TOUR MEÐUGORJE, d. o. o, Bijakovići b. b., 88266 Međugorje. JIB: 4227300700003

DEVIZNI RAČUN (USD) : 19001307102  ; S.W.I.F.T. UNCRBA22

UNICREDIT  BANKA D.D. MOSTAR ; IBAN: BA393380604802794216

DEVIZNI RAČUN (EUR) : 19001307101  ; S.W.I.F.T. UNCRBA22

UNICREDIT  BANKA D.D. MOSTAR ; IBAN: BA393380604802794216

DEVIZNI RAČUN (KN) : 19001307103  ; S.W.I.F.T. UNCRBA22

UNICREDIT  BANKA D.D. MOSTAR ; IBAN: BA393380604802794216

Plaćanje iz Hrvatske kartično na rate ide preko:

F-tours putovanja d.o.o., Hrvojeva 1, 21000 Split, tel. +385 21 396 966, fax. +385 21 339 609,

 

About the Author

Leave a Reply