U Marijinu društvu razmatrajmo bezdan Božje ljubavi

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji, Ancona, nedjelja 11. rujna 2011.

Papin nagovor uz molitvu Anđeo Gospodnji prenosimo u cijelosti:

Draga braćo i sestre, prije no što zaključim ovo svečano euharistijsko slavlje, molitva Angelus nas poziva da se, kao u neko zrcalo, zagledamo u Presvetu Mariju i razmatramo bezdan ljubavi iz kojeg izvire sakrament euharistije. Zahvaljujući onom Djevičinom "Neka mi bude", Riječ se utjelovila i nastanila među nama. Razmatrajući otajstvo utjelovljenja, svi se okrećemo, umom i srcem, prema svetištu Svete kućice u Loretu, udaljenom odavde svega nekoliko kilometara. Sva je regija Marche obasjana Marijinom duhovnom prisutnošću u tom njezinom povijesnom svetištu, koje ova brda čini još ljepšima i dražesnijima! Njoj povjeravam u ovom trenutku grad Anconu, biskupiju, regiju Marche i čitavu Italiju, da u talijanskom narodu bude uvijek žive vjere u euharistijsko otajstvo, koje u svakom gradu i u svakom selu, od Alpa do Sicilije, uprisutnjuje Krista Uskrsloga, izvor nade i utjehe za svakodnevni život, napose u teškim trenucima.

Danas nam je u mislima i 11. rujna od prije deset godina. Dok Gospodina života molimo da se spomene žrtava atentata počinjenih toga dana i njihovih obitelji, pozivam odgovorne iz naroda i ljude dobre volje da uvijek odbacuju nasilje kao rješenje problema, da se odupru napasti mržnje i djeluju u društvu, nadahnjujući se na načelima solidarnosti, pravde i mira.

Po zagovoru Presvete Marije, molim, na kraju, Gospodina da nagradi sve one koji su radili na pripremi i organizaciji ovog Nacionalnog euharistijskog kongresa i od srca im upućujem svoju iskrenu zahvalu.

Angelus Domini… (kta/ika)

About the Author

Leave a Reply