TRODNEVNICA ZA PRVU SVETU PRIČEST

pricest.jpg– Proslava prve svete Pričesti u našoj župi bit će 2. svibnja 2010. u 11 sati. Tim povodom u našoj župi organiziramo trodnevnicu za prvopričesnike…

pricest.jpg– Proslava prve svete Pričesti u našoj župi bit će 2. svibnja 2010. u 11 sati. Tim povodom u našoj župi organiziramo trodnevnicu za prvopričesnike, njihove roditelje i krsne kumove. Trodnevnica spada u obvezni dio neposredne priprave, pa je normalno za očekivati da će se na trodnevnicu odazvati i djeca, i njihovi roditelji i krsni kumovi naših prvopričesnika te njihovi ostali ukućani. Ova trodnevnica prigoda je za duhovnu obnovu cijele obitelji. Program trodnevnice planiran je ovako:

Četvrtak, 29. 4. 2010. – prvi dan Trodnevnice

> U 18,00 sati: sv. Misa za prvopričesnike, njihove roditelje, članove obitelji i krsne kumove. Homilija u misi bit će na temu: Milosti i zadaće sakramenta krštenja.

> Poslije mise podijelit će se roditeljima prvopričesnička odijela.

> Poslije mise prvopričesnici imaju probu koja će trajati pola sata, a potom kratko zajedničko druženje uz slatkiše.

Petak, 30. 4. 2010. – drugi dan Trodnevnice

> U 17,00 sati: sv. ispovijed za roditelje, krsne kumove i ostale članove obitelji prvopričesnika.

> U 18,00 sati: sv. Misa za prvopričesnike, njihove roditelje, članove obitelji i krsne kumove. Homilija u Misi bit će na temu: Sakrament ispovijedi i obraćenje.

> Poslije mise bit će polusatna proba za prvopričesnike, a potom kratko druženje uz slatkiše.

Subota, 1. 5. 2010. – treći dan Trodnevnice

> U 17,00 sati: sv. ispovijed za prvopričesnike;

> U 18,00 sati: sv. misa za prvopričesnike, njihove roditelje, članove obitelji i krsne kumove. Homilija u misi bit će na temu: Euharistija – izvor i vrhunac kršćanskog života.

TEHNIČKE NAPOMENE ZA PRVU SVETU PRIČEST

– Djeca će proslaviti prvu pričest u župnim prvopričesničkim odijelima koje će roditelji podići u četvratak, 29. 4. 2010., poslije večernje sv. Mise. Odijela se mogu vratiti odmah poslije prvopričesničke proslave i slikanja, ili sutradan. Napominjemo da roditelji prvopričesnička odijela trebaju samo ispeglati prije nego ih djeca obuku, a poslije Pričesti neka ih vrate bez peglanja i pranja!

– Odmah poslije pričesti sva djeca dobit će Uspomenu od prve svete Pričesti.

– Učešće roditelja u troškovima za prvopričesnička odijela i "Uspomene" za prvu Pričest iznose 25KM.

– Na Misi će slikati profesionalni fotografi. Oni roditelji koji žele album i fotografije s CD-om neka se osobno obrate i dogovore s fotografima koji će taj dan snimati. Njihovo poduzeće ponudilo nam je povoljne cijene. Album sa slikama košta 25KM. Sve se kod njih naručuje i plaća. Za sve informacije molimo da se obratite kontakt osobi na telefon: 063 439 685 – Dado.

– Upozoravamo roditelje i rodbinu da ne fotografiraju za vrijeme mise jer ćemo imati profesionalne fotografe. Hvala!

don Krešo Puljić, župnik

About the Author

Leave a Reply