TRIBINA PROF. DR. TOMISLAVA IVANČIĆA

tomislav_ivancic.jpgPozivamo  Vas  na  tribinu  koju koja će  se  održati  16. lipnja  ove  godine  u  velikoj dvorani  na Puringaju u  Širokom Brijegu…

tomislav_ivancic.jpgPozivamo  Vas  na  tribinu  koju koja će  se  održati  16. lipnja  ove  godine  u  velikoj dvorani  na Puringaju u  Širokom Brijegu sa  početkom u  18  sati i  trajanjem do 21  sat. Tribinu  će  predvoditi poznati  duhovnik monsinjor prof  dr. Tomislav Ivančić. Tribina  je namijenjena  braniteljima , članovima njihovih  obitelji  i  drugim  vjernicima.

Tribinu   organiziraju:

– Udruga  branitelja i invalida  domovinskog  rata liječenih  od PTSP Županije  Zapadnohercegovačke;

– Ministarstvo hrvatskih  branitelja iz  Domovinskog  rata Županije  Zapadnohercegovačke;

– Zajednica  „Molitva  i  Riječ".

U ime  organizatora  pozivamo  Vas  i  radujemo  se Vašem  dolasku kao i  dolasku  Vaših  bližnjih koje Vi  pozovete.

"Idemo otvarati oči i uši naroda i srca njihova da čine dobro, da prestanu izgovarati psovke, da prestane emotivno i intelektualno ubijanje naroda putem tiska, televizije, da muževi zavole žene, djeca roditelje, da studenti zavole profesore, da vlast i narod postanu jedno, da Hrvat zavoli Hrvata.

Materijalna domovina bila je obranjena krunicom o vratu. Ljudi su prkosno vjerovali da imaju pravo na ono što im je Bog dao kao njihovu zemlju, znali su da će im taj isti Bog priteći u pomoć.

Sada predstoji odlučujuća bitka, jer ako se sada ne nađemo, ako se sada ne budemo ljubili, poštovali, praštali jedni drugima, opet ćemo izgubiti sve što smo dobili. Nije na nama da preuzmemo mentalitet Europe, nego mentalitet čovjekoljubivosti, humani mentalitet, pa da s njime idemo preobraziti Europu. Čini se da je to pretežak zadatak, ali što je Bogu nemoguće? Samo se ti trebaš promijeniti i sve je već drugačije.

Najljepša su vremena u kojima se treba boriti. U takvim vremenima propadaju samo oni koji nemaju hrabrosti boriti se za bolje, koji ne vjeruju da će doći nešto pravednije, koji nemaju u sebi prkosa. Opet se traže ljubav i molitva, opet treba uzeti krunicu u ruke i Boga kao jedini oslonac da bi smo dobili i drugu bitku, bitku za čovjeka."

(Izvadak sa CD-a "DOMOVINA NA PUTU SLOBODE", prof. dr. Tomislav Ivančić)

About the Author

Leave a Reply