PRVA MLADA MISA U NAŠOJ ŽUPI

bogoslov_pero_milicevic.jpgPremda je od osnutka naše župe prošlo svega 19 godina, čast nam je i veliko zadovoljstvo najaviti prvu Mladu misu našega župljanina don Pere Miličevića, koji je prije 6 godina otišao iz ove župe kao svećenički kandidat. Svetu misu slavi danas u 11 sati u našoj župnoj crkvi.

don_pero_m.jpg Premda je od osnutka naše župe prošlo svega 19 godina, čast nam je i veliko zadovoljstvo najaviti prvu Mladu misu našega župljanina don Pere Miličevića, koji je prije 6 godina otišao iz ove župe kao svećenički kandidat. Svetu misu slavi danas u 11 sati u našoj župnoj crkvi. Propovijeda don Ivica Boras, župnik župe sv. Mateja.

Don Pero je:

 – Rođen u Mostaru, 18. lipnja 1986., u obitelji +Andrije i Ruže, r. Stipanović, tada s prebivalištem u Doljanima kod Jablanice.

 – Kršten u župnoj crkvi sv. Ilije proroka u Doljanima, Vrhbosanska nadbiskupija, 13. srpnja 1986.

 – Krizman u Mostaru, 19. svibnja 2002.

 – Srednju ekonomsku školu završio u Mostaru 2006.

 – Studij filozofije i teologije pohađao tri godine na Filozofsko-teološkom kolegiju Družbe Isusove u Zagrebu, 2006.-2009., a posljednje dvije godine, 2009.-2011., u Rimu, boraveći u Zavodu Germanicumu-Hungaricumu, na Papinskom sveučilištu Gregorijani, gdje je diplomirao iz teologije, 16. lipnja 2011.

 – Pripušten u kandidaturu za đakonat i prezbiterat za Mostarsko-duvanjsku biskupiju, 13. travnja 2009. u Mostaru.

 – Primio je za istu Biskupiju u Rimu službu čitača-lektora, 22. rujna 2009.,

i službu svjećonoše-akolita, 20. studenoga 2010.

 – Obavio je petodnevne duhovne vježbe za prezbiterat u Puli, od 7. do 13. svibnja 2012.

 – Ispovijest vjere, Prisegu vjernosti pri preuzimanju službe koja se ima obavljati u ime Crkve i Prisegu doživotna služenja Biskupijama Mostarsko-duvanjskoj i Trebinjsko-mrkanskoj izrekao i potpisao u Mostaru, 27. lipnja 2012.

 – Položio ispite propisane od Ordinarijata za šestu ili pastoralnu godinu.

 – Od rujna prošle godine nalazio se na pastoralnoj praksi u župi Čapljina.

 – Molbu za prezbiterat predao je biskupu 14. svibnja a, nakon svih kanonskih izvida kod mjerodavnih ustanova i osoba, primio od biskupa odgovor 27. lipnja ove godine za primanje sakramenta prezbiterata.

 – Na svetkovinu apostolskih prvaka, sv. Petra i Pavla, 29. lipnja 2012. zaređen je za prezbitera ove mjesne Crkve.

 – Prvu Mladu misu je proslavio u rodnoj župi Doljani, na Ilindan, 20. srpnja 2012.

 – Danas, svečano slavi Mladu misu u našoj župi gdje i nastanjen naš don Pero.

Ova župna zajednica sv. Ivana Apostola i Evanđelista raduje se prvoj mladoj misi u ovoj župi od svog osnutka 1993., te ovom prilikom zahvaljujemo na djelatnom sudjelovanju na pripremi ovoga velebnoga slavlja svima koji su utkali dio sebe. Bog svima uzvratio stostruko! A na poseban način neka svima nama ova Mlada misa bude poticaj za još žarču molitvu za nova duhovna zvanja kako u našoj župi tako i u mjesnoj te općoj Crkvi.

Don Peri čestitamo i želimo obilje Božjeg blagoslova u životu i svećeničkom radu!

About the Author

Leave a Reply