PROSLAVILI SMO ŠESTU OBLJETNICU BIOSA

bios_podloga5.jpgU utorak, 2. 9. 2008. svečano smo obilježili šestu obljetnicu našeg župnog pokreta mladih BIOS. Program se sastojao od tri točke: 1. Izabiranje novoga vodstva Pokreta, 2. Molitveno-meditativni dio i euharistijsko slavlje, te 3. Zajednička večera i druženje.

1. Izabiranje novog vodstva pokreta BIOS

a) Dosadašnje vodstvo – U 18,30 sati župnik don Krešo, kao predsjednik pokreta BIOS, zahvalio se dosadašnjem članovima koji su predvodili Pokret.To su bili: predstojnica Tanja Rakitić, zamjenik Josip Gašpar, tajnica Tanja Jurica. Voditelj Duhovnog okvira bio je don Mladen Šutalo, koordinatorica Željana Lučić, a suradnici: Ilija Pujić, Katarina Leko, Ana Ostojić i andrea Boras. Koordinator Edukativnog okvira bio je Boris Čović, a suradnici: Ivo Jurić i Martina Zovko. Koordinator za Karitativni okvir bila je Irena Šimunović, a suradnici: Jure i Ivana soldo. Koordinator za Kulturno-domoljubni okvir bio je Ivan Tica, a suradnici: Mario Rakitić i Nataša Biletić. Iskreno zahvaljujem dosadašnjem vodstvu pokreta BIOS.

b) Izabrano je novo vodstvo: Predsjednik Pokreta (snagom svje župničke službe) ostaje don Krešo. Ponovljeno je imenovanje don Dragi Ćurkoviću kao zamjeniku predsejdnika. Za predstojnika je izabran Mario Nikolić, zamjenik je Tanja Jurica, a tajnica je Anamarija Alpeza. Duhovni okvir predvode don Krešo i don Drago. Koordinator je Andrijana Drljo, a suradnici su im: Darko Marić, Jelena Pekić, Ivana Talić, Matea Jakešević, Josipa Vujinović, Barbara Ćelić, Ilija Pujić i Ivana Gagro. Duhovni voditelj Edukativnog okvira je don Mladen Šutalo, koordinatorica je Doris Čović, a suradnici: Inga Jukanović, Josipa Bradarić i Petar Vistorop. Duhovni voditelj za za Karitativni okvir je don Krešo Puljić, koodrdinator je Jure Soldo, a suradnici: Božana Ćubela, Danijela Jarak i Petar-Josip Bevanda.Duhovni voditelj za Kulturno-domoljubni okvir je don Drago Ćurković, koordinator je Josip Zelenika, a suradnik Luka Bosnić i Sanja Šarić.

2. Molitveno-meditativni dio i euharistijsko slavlje

U 19 sati počela je molitveno-poklonstveno štovanje pre Presvetim. U ovoj drugoj i trćoj točci proslave šeste oblejtnice našeg pokreta pridruili su nam se mladi iz župe Blagaj-Buna (članovi Hrvatske katoličke mladež HKM) i članovi pokreta BIOS iz župe Rotimlja. Bilo je svega skupa oko 120 sudionika. Svi su prisutni napisali svoje osobne molitve koje su, uz upaljenu svijeću, prinijeli i prikazali Isusu pred oltar, pred kojim su bile prosute latice ruža. Potom je uslijedila sveta Misa koju je predvodio župnik iz Rotimlje don Gordan Božić, koji je prema izabranim čitanjima, govorio o ljubavi. Za prikaz darova prikazali smo napisane molitve, kemijske olovke koje je za ovu prigodu svim Biosovcima poklonio dr. Franz Pahl (predsjednik Parlamenta južno-tirolske pokrajine Alto-Adige) te dva Višeslavova križa koje smo, u znak naše duhono-pastoralne povezanosti, poklnonili mladima iz župa Blagaj-Buna i Rotimlja.

3. Zajednička večera i druženje

Poslije Mise sudionici proslve sudjelovali su na zajedničkoj večeri (gril-party) na našem Župnom športskom centru. Mladi su se poslije večere družili do 22,30 sati. Iskreno smo zahvalni Bogu za naš pokret BIOS, za ovo i oovakva druženja. Svi smo zajedno osjetili milinu onoga što nam je rekao Isus: “Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima” (Mt 18,20). don Krešo, župnik

bios_podloga5.jpgU utorak, 2. 9. 2008. svečano smo obilježili šestu obljetnicu našeg župnog pokreta mladih BIOS. Program se sastojao od tri točke: 1. Izabiranje novoga vodstva Pokreta, 2. Molitveno-meditativni dio i euharistijsko slavlje, te 3. Zajednička večera i druženje.

1. Izabiranje novog vodstva pokreta BIOS

a) Dosadašnje vodstvo – U 18,30 sati župnik don Krešo, kao predsjednik pokreta BIOS, zahvalio se dosadašnjem članovima koji su predvodili Pokret. To su bili: predstojnica Tanja Rakitić, zamjenik Josip Gašpar, tajnica Tanja Jurica. Voditelj Duhovnog okvira bio je don Mladen Šutalo, koordinatorica Željana Lučić, a suradnici: Ilija Pujić, Katarina Leko, Ana Ostojić i andrea Boras. Koordinator Edukativnog okvira bio je Boris Čović, a suradnici: Ivo Jurić i Martina Zovko. Koordinator za Karitativni okvir bila je Irena Šimunović, a suradnici: Jure i Ivana soldo. Koordinator za Kulturno-domoljubni okvir bio je Ivan Tica, a suradnici: Mario Rakitić i Nataša Biletić. Iskreno zahvaljujem dosadašnjem vodstvu pokreta BIOS.

b) Izabrano je novo vodstvo: Predsjednik Pokreta (snagom svje župničke službe) ostaje don Krešo. Ponovljeno je imenovanje don Dragi Ćurkoviću kao zamjeniku predsjednika. Za predstojnika je izabran Mario Nikolić, zamjenik je Tanja Jurica, a tajnica je Anamarija Alpeza. Duhovni okvir predvode don Krešo i don Drago. Koordinator je Andrijana Drljo, a suradnici su im: Darko Marić, Jelena Pekić, Ivana Talić, Matea Jakešević, Josipa Vujinović, Barbara Ćelić, Ilija Pujić i Ivana Gagro. Duhovni voditelj Edukativnog okvira je don Mladen Šutalo, koordinatorica je Doris Čović, a suradnici: Inga Jukanović, Josipa Bradarić i Petar Vistorop. Duhovni voditelj za za Karitativni okvir je don Krešo Puljić, koordinator je Jure Soldo, a suradnici: Božana Ćubela, Danijela Jarak i Petar-Josip Bevanda. Duhovni voditelj za Kulturno-domoljubni okvir je don Drago Ćurković, koordinator je Josip Zelenika, a suradnik Luka Bosnić i Sanja Šarić.

2. Molitveno-meditativni dio i euharistijsko slavlje

U 19 sati počela je molitveno-poklonstveno štovanje pre Presvetim. U ovoj drugoj i trećoj točci proslave šeste obljetnice našeg pokreta pridružili su nam se mladi iz župe Blagaj-Buna (članovi Hrvatske katoličke mladež HKM) i članovi pokreta BIOS iz župe Rotimlja. Bilo je svega skupa oko 120 sudionika. Svi su prisutni napisali svoje osobne molitve koje su, uz upaljenu svijeću, prinijeli i prikazali Isusu pred oltar, pred kojim su bile prosute latice ruža. Potom je uslijedila sveta Misa koju je predvodio župnik iz Rotimlje don Gordan Božić, koji je prema izabranim čitanjima, govorio o ljubavi. Za prikaz darova prikazali smo napisane molitve, kemijske olovke koje je za ovu prigodu svim Biosovcima poklonio dr. Franz Pahl (predsjednik Parlamenta južno-tirolske pokrajine Alto-Adige) te dva Višeslavova križa koje smo, u znak naše duhovno-pastoralne povezanosti, poklonili mladima iz župa Blagaj-Buna i Rotimlja.

3. Zajednička večera i druženje

Poslije Mise sudionici proslave sudjelovali su na zajedničkoj večeri (gril-party) na našem Župnom športskom centru. Mladi su se poslije večere družili do 22,30 sati. Iskreno smo zahvalni Bogu za naš pokret BIOS, za ovo i ovakva druženja. Svi smo zajedno osjetili milinu onoga što nam je rekao Isus: “Jer gdje su dvojica ili trojica sabrana u moje ime, tu sam i ja među njima” (Mt 18,20).

don Krešo, župnik

About the Author

Leave a Reply