PLANINARSKI KRIŽNI PUT MLADIH

planinarski_krizni_put.jpgU subotu, 9. 3. 2013. Ured za mlade naših biskupija organizira 1. planinarski križni put za mlade Mostar – Planinica – Goranci. Polazak je u 9 sati od Antonio Commerce-a,

U subotu, 9. 3. 2013. Ured za mlade naših biskupija organizira 1. planinarski križni put za mlade Mostar – Planinica – Goranci. Polazak je u 9 sati od Antonio Commerce-a, a misno slavlje je predviđeno u 17 sati u župnoj crkvi u Gorancima. Osobe sa slabim srcem i lošom kondicijom neka ne idu. Dodatne informacije nalaze se na priloženom letku u dnu crkve i na našoj web stranici. Prijave traju do 6. 3. 2013.

KRIŽNI PUT U DESET TOČAKA

1. Križni put? Potrebno je znati da poći na Križni put znači: moliti, slušati i razmišljati o Riječi Božjoj; slaviti Isusa i svjedočiti ga putem kojim idemo; pjevati, upoznati ljepotu Hercegovine, njezine crkve i kapelice, raspela i kipove naših župa; upoznati mlade katolike iz drugih krajeva i župa Hercegovine.

2. Prijave? Sve potrebne informacije zatraži kod animatora zaduženom za tvoju župu. Ako u tvojoj župi nema animatora, slobodno se obrati animatoru iz druge župe.

3. Dob? Imaš li 16 godina ili više, i ako si voljan pridržavati se reda i programa Križnog puta, pozvan si! Molimo animatore da ni u kom slučaju ne dovode osnovnoškolce.

4. Oprema? Svaki sudionik treba obvezno ponijeti piće i sendvič. Stvari obvezno nositi u ruksaku. Izbjegavaj nošenje prtljage u rukama (vreće, torbe, i nikako u vrećici od najlona), jer će ti to stvarati velike probleme po planinskim stazama.

5. Obuća i odjeća? Potrebno je svakako uzeti kišnu kabanicu (ne kišobran), rezervnu odjeću (barem čarape i majicu…). Uzmi dobre (ako imaš planinarske) cipele.

6. Nosi samo potrebno? Ne zaboravite: iako se može činiti vrlo potrebna ili zanimljiva, nepotrebna prtljaga uvelike otežava hodočašće koje je već samo po sebi žrtva hodanjem!  

7. Uvjeti? Pripremi se na iscrpljenost i umor, kojih će zasigurno biti u izobilju. Podrazumijeva se da moraš biti spreman prihvatiti sve ono što svaki Križni put nosi sa sobom: žrtvu, žuljeve, bol nogu, tjelesnu iscrpljenost, blatnjave cipele, uspinjanja… Zato se trebaš vrlo dobro unaprijed naoružati strpljivošću, poniznošću, tolerancijom, ljubavlju i naravno kondicijom.

8. Hrana i piće? Preporučamo da dobro doručkuješ kod kuće. Savjetujemo da sa sobom uzmeš jednostavnu hranu i piće (vodu, konzerve, sendviće, voće i slično …).

9. Nepotrebno? Molimo te da ne nosiš sa sobom nikakve mp3, mp4, mp5, mp6 …J i ostale slične uređaje. Ukoliko ipak odlučiš ponijeti nešto od navedenog, pripremi se na mogućnost da ti "remetitelji" mira, tišine, druženja i razgovora budu oduzeti do kraja Križnog puta.

10. Križni put? I ne zaboravi još jednom: Križni put nije neka vrsta zabave, izleta ili "tuluma", već je to duhovna priprema mladoga čovjeka za najveći kršćanski blagdan Uskrs. Taj put želimo proći u ozračju molitve, slušanja Božje Riječi, slavljenja Gospodina, pjesmi, druženju, razgovoru…

Polazak

09:00
kod Antonio Commerce-Bijeli Brijeg

 

Misno slavlje

17:00

Župna crkva u Gorancima

 

Povratak
18:00
Župna crkva Goranci

PRIJAVE:

Svaki zainteresirani sudionik PKPM-a prijavljuje se svome župnom animatoru koji cijelu skupinu prijavljuje uredu za pastoral mladih. Ako u župi nema određenog animatora, moguće je prijaviti se kod animatora iz druge župe. Prijave su potrebne radi same organizacije PKPM. Prijave traju do srijede, 6.3.2013.

 

PRIJEVOZ: Dolazak do mjesta polaska pješke. Križni put – naravno pješke. Povratak sa Goranaca autobusima javnog prijevoza MO-BUS do autobusnog kolodvora.

 

KRIŽNI PUT SE NE ODGAÐA ZBOG LOŠEG VREMENA!

ORGANIZATOR:

Ured za pastoral mladih Mostarsko-Duvanjske biskupije

About the Author

Leave a Reply