PAPIN APEL ZA HAITI

bendictus.jpgVATIKAN (IKA) – Papa Benedikt XVI. uputio je na kraju današnje opće audijencije apel zbog dramatičnih prilika u kojoj se nalazi Haiti kojeg je 12. siječnja pogodio razoran potres

bendictus.jpgVATIKAN (IKA) – Papa Benedikt XVI. uputio je na kraju današnje opće audijencije apel zbog dramatičnih prilika u kojoj se nalazi Haiti kojeg je 12. siječnja pogodio razoran potres u kojem su mnogi izgubili život, ostali bez krova nad glavom, mnogi se vode kao nestali a potres je prouzročio i velike materijalne štete.

Papa poziva sve na molitvu Gospodinu za žrtve te katastrofe kao i za one koji ih oplakuju. Benedikt XVI. jamči svoju duhovnu blizinu onima koji su ostali bez svojih kuća i svim osobama koje su na razne načine pogođene teškom nesrećom, te moli od Boga utjehu i pomoć u njihovu trpljenju. "Apeliram na velikodušnost svih, kako ne bi izostala naša solidarnost i djelatna potpora međunarodne zajednice toj braći i sestrama koji su u potrebi i koji pate. Katolička Crkva neće propustiti izravno se uključiti kroz svoje karitativne ustanove kako bi izašla ususret najizravnijim potrebama pučanstva", rekao je Papa u svom apelu.

About the Author

Leave a Reply