PAPA STIGAO U HRVATSKU

papa_u_zagrebu.jpgZrakoplov talijanske zračne kompanije Alitalia kojim je papa Benedikt XVI. stigao u Hrvatsku sletio je na pistu zagrebačke zračne luke.

papa_u_zagrebu.jpgZrakoplov talijanske zračne kompanije Alitalia kojim je papa Benedikt XVI. stigao u Hrvatsku sletio je na pistu zagrebačke zračne luke. U zrakoplov su najprije ušli šefica Protokola predsjednika Republike Hrvatske Petra Furdek i apostolski nuncij u našoj zemlji nadbiskup Mario Roberto Cassari koji su zaželjeli dobrodošlicu Papi prije izlaska iz zrakoplova.

Nakon izlaska iz zrakoplova Papu su pozdravili predsjednik RH Ivo Josipović, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije nadbiskup Marin Srakić. Papu je pozdravila i obitelj Kardum, supružnici Ivan i Klaudija te njihovo petero djece, Karlo Josip (9), Elizabeta (8), blizanke Brigita i Magdalena (6) te Mihael (4) iz velikogoričke župe bl. Alojzija Stepinca. Mali Mihael je u znak dobrodošlice uručio Papi cvijeće.

Nakon svečanog pozdrava intonirane su nacionalne himne.

Zapovjednik počasne straže pozvao je Papu na pregled Počasne straže, a potom se Benedikt XVI. obratio vojnicima pozdravom (Pozdrav vojnici). Zatim su se papa Benedikt XVI. i predsjednik Ivo Josipović zaputili na pozornicu gdje su Svetog Oca pozdravili hrvatski biskupi i državni dužnosnici na čelu s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor i predsjednikom Hrvatskog sabora Lukom Bebićem. Potom su predsjednika RH pozdravili članovi vatikanskog izaslanstva. Nakon pozdrava slijedi pozdrav dobrodošlice predsjednika Josipovića, a nakon njega će se svojim prvim govorom na hrvatskom tlu obratiti i papa Benedikt XVI. (kta/ika)

About the Author

Leave a Reply