OGLAS MOSTARSKIM ŽUPAMA

mostar_katedrala.jpgPoštovani vjernici,vjerujemo da ste iz medija već čuli da će sljedeće subote, 23. siječnja 2010., Državni tajnik Njegove Svetosti pape Benedikta XVI., kardinal Tarcisio Bertone, za vrijeme sv. Mise u 11 sati,

         U POVODU BISKUPSKOGA REÐENJA MONS. PETRA RAJIČA

Poštovani vjernici, 

vjerujemo da ste iz medija već čuli da će sljedeće subote, 23. siječnja 2010., Državni tajnik Njegove Svetosti pape Benedikta XVI., kardinal Tarcisio Bertone, za vrijeme sv. Mise u 11 sati, u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, podijeliti sakrament biskupskoga reda mons. Petru Rajiču, svećeniku Trebinjsko-mrkanske biskupije, novoimenovanom naslovnom nadbiskupu Sarsenteruma i apostolskom nunciju u Kuvajtu, Bahreinu, Kataru i Apostolskom delegatu na Arapskom poluotoku.

Zbog važnosti toga crkvenog događaja, ne samo za našu mjesnu Crkvu nego i izvan njezinih granica, te radi državnoga protokola koji moramo poštovati, kao i iz sigurnosnih razloga, te zbog većega broja gostiju sa strane, u katedralu će biti moguće ući samo onima koji budu imali posebnu propusnicu. Bez obzira na vremenske prilike toga dana, a nadamo se da će, ako Bog da, biti lijepo vrijeme, na trgu ispred katedrale bit će veliki video-zaslon koji će omogućiti sudjelovanje i praćenje svete Mise i čitavog obreda biskupskoga ređenja.

Pozivajući Vas na ovo liturgijsko slavlje, molimo Vas za razumijevanje te na kršćansko ponašanje na prostoru ispred katedrale za vrijeme toga iznimno važnog događaja za grad Mostar i za sav Božji narod.

Ujedno vam priopćavamo da će obred sv. Mise i biskupskoga ređenja izravno prenositi Federalna televizija (FTV).

About the Author

Leave a Reply