OBILJEŽENA 7. OBLJETNICA BIOS-a

bios_podloga5.jpgU srijedu, 2. 9. 2009. obilježili smo 7. obljetnicu našeg župnog pokreta mladih koji se zove BIOS. Susret je započeo molitvom Duhu Svetom i večernjom molitvom koju članovi Pokreta mole svaki dan. Potom se župnik don Krešo zahvalio dosadašnjim članovima iz uprave i najavio biranje novih članova.

U srijedu, 2. 9. 2009. obilježili smo 7. obljetnicu našeg župnog pokreta mladih koji se zove BIOS. Susret je započeo molitvom Duhu Svetom i večernjom molitvom koju članovi Pokreta mole svaki dan. Potom se župnik don Krešo zahvalio dosadašnjim članovima iz uprave i najavio biranje novih članova.

Župnik je stalni predsjednik Pokreta, a svi se ostali članovi biraju svake godine. Ovdje donosimo novoizabrane i od župnika (predsjednika) imenovane članove uprave Pokreta.

Za predstojnicu je izabrana Anamarija Alpeza; zamjenica joj je Tanja Jurica, a za tajnicu je izabrana Sanja Šarić.

BIOS ima četiri radna okvira. Svaki okvir ima duhovnog voditelja, koordinatora i bliže suradnike. Evo izabranih imena po okvirima:

DUHOVNI OKVIR: duhovni voditelj je don Krešo Puljić, koordinatorice su Ivana Gagro i Jelena Pekić, a bliži suradnici su Daria Anđelić, Marsela Pejković, Ana Pujić, Martina Kolar i Ivana Talić.

EDUKATIVNI OKVIR: duhovni voditelj je don Drago Ćurković, koordinatorice su Iva Tica i Inga Jukanović, a bliži suradnici su Doris Čović, Josipa Bradarić, Petar Vistorop i Zoran Stojčić.

KARITATIVNI OKVIR: duhovni voditelj je don Krešo Puljić, koordinatori su Peter-Josip Bevanda i Danijela Jarak, a bliži suradnici su Ines Prlić, Anđela Vlašić, Matea Filipović i Marko Sesar.

KULTURNO-DOMOLJUBNI: duhovni voditelj je don Mladen Šutalo, koordinatori su Josip Zelenika – za glumu, Josip Rozić – za glazbu, Mario Rakitić i Ivona Ćorić – za sport, bliži suradnici su im Gabrijela Jurić, Boris Čović, Mira Bradarić i Jelena Šimić.

Poslije izbora uslijedila je zakuska u našem Župnom klubu, uz grickalice i slatkiše. Nismo pravili veliku proslavu jer smo na obljetnicu Pokreta trebali ići na hodočašće i studijsko putovanje u Nin, gdje se 2. 9. 1979. (prije trideset godina), a u sklopu višegodišnje jubilejske proslave Trinaest stoljeća kršćanstva u Hrvata, slavila Branimirova godina, odnosno 1100 godina hrvatske neprekinute vjernosti Svetom Ocu u Rimu. Budući da nam je iz Nina javljeno da će se 1130. obljetnica Branimirove godine slaviti u nedjelju, 6. rujna, i mi smo za danas odgodili svoje hodočašće u Nin. Naš župni pokret BIOS i obiteljska živa zajednica Oaza ljubavi koji su se osnovali prije sedam godina, uglavnom svoja načela temelje na zavjetnim odlukama koje su donesene prije trideset godina u Ninu: Hrvatska katolička obitelj dnevno moli i nedjeljom slavi svetu Misu. Na tom jubilejskom slavlju izmolili smo i prihvatili zavjetnu molitvu koju svaki Hrvat katolik treba moliti svaki dan u 21 sat: Ispovijest vjere Hrvata katolika.

Poslije svečane mise u Ninu, koju predvodi nadbiskup Ivan Prenđa, povijesne znamenitosti Nina, a kasnije i Zadra objasnit će nam profesorica povijesti umjetnosti Jelena Mičić iz Zadra. Napominjemo da ovo hodočašće i studijsko putovanje naša župa organizira zajedno s Hrvatskom kulturnom zajednicom TROPLET koja svoj Obiteljski pleter temelji na ninskim zavjetnim obećanjima.

don Krešo, župnik

About the Author

Leave a Reply